google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Az újrahasznosítás fontosságát már többször hangoztattuk az oldalunkon. Nem kell feltétlenül egy régi, szakad pólónak a szemetesben végeznie, vagy törlőrongyként (ami után megint csak a kukában landol), elég ha elmerülünk egy picit az internet bugyraiban. Például ebben a cikkben, hiszen megtudhatjátok, hogyan lesz frankó táska a régi pólóból!

Igazából bármilyen pólóból elkészíthetik, de a legjobb, ha van egy ujjatlan trikótok, így tudjátok legkönnyebben követni az utasításokat.

Táska régi pólóból

Kellékek:

  • Régi póló
  • Olló
  • Varrótű és cérna
  • Fonal és villa (a pom-pom készítéséhez)
  • Díszgyöngyök
  • Barkácsragasztó

1. Először is rajzoljuk meg a táskánk körvonalait. Ahogy a rajzon is látható, opcionális esetben a nyakánál kicsit szélesítsük ki, illetve körülbelül a közepétől lefelé mérjünk le egy körülbelül 10 centis darabot. Ezután az aljától számítva egy kb. 5 centis darabot. Jelöljük be ezeket is filctollal.

táska régi pólóból

2. Miután bejelöltük, szabdaljuk szét a ruhadarabot. A keskenyebb 5 centis csíkot vágjuk szét a póló szélénél, így kapunk belőle két darab egyenlő hosszúságú darabot. A 10 centis csíkot osszuk el 3 egyenlő részre, és vágjuk fel őket, ezeket azonban hagyjuk egyben!

táska régi pólóból

3. Varrjuk össze a három rövidebb csíkot a végénél, és fonjuk őket össze úgy, mintha egyszerű hajat fonnánk. A két, 10 centis darabot pedig hajtsuk körbe, és szintén varrjuk őket össze! Miután megvagyunk, varrjuk össze a pólót a nyakánál.

táska régi pólóból

4. Jöhet a bojtok elkészítése! A pom-pomokhoz kell egy kis kézügyesség, de megéri! A fonalat fűzzük fel egy sima villára, tekerjük fel rá egy tíz centiméter hosszú darabot, vágjuk el és csomózzuk vissza a végét. Ezután lehúzhatjuk a villáról, és egy kis kozmetikázással el is tudjuk készíteni a pom-pomokat.

Miután készen vannak a kisebbek a nagyobbhoz már jó, ha van egy szövéshez használatos leverő villa. Tekerjük fel, és a kisebbekhez hasonló módon járjunk el! Ezután a nagyobb bojtokat felvarrhatjuk a két “virágra” a közepére pedig tehetünk valamilyen gyöngyöt, vagy ékkövet. Ezt ragasztóval tudjuk rögzíteni.

táska régi pólóból

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

5. Most a póló alját vegyük kezelésbe. Két centinként vágjuk be az alját, majd jó erősen csomózzuk össze őket egymással. Jó, ha két csomót kötünk, így biztosan nem fog kioldódni!

Vágjuk le a fölösleget, utána pedig az apróbb bojtokkal díszíthetjük az alját. Varrjuk végig.

táska régi pólóból

6. Most már csak a simítások vannak hátra: biggyesszük fel a két szuper virágdíszünket!

táska régi pólóból

7. A póló nyakából levágott részt is fel tudjuk használni, mégpedig a következőképpen: vágjuk le róla a felesleges ruhaanyagot, úgy hogy csak a nyakrész széle maradjon nekünk meg! Ezután vágjuk ketté majd készítsünk még 4 apró pom-pomot. Ezeket csomózzuk fel a végére, és tekerjük körbe vele a póló vállrészét a képen látható módon. Ezeket is jól csomózzuk oda!

táska régi pólóból

8. Emlékeztek még a fonott nagyobb ruhadarabra? Már csak annyi a dolgunk, hogy átdugjuk őket, és összevarrjuk, így megvan a táska pántja.

táska régi pólóból

KÉSZ!

Itt pedig a részletes oktatóvideót láthatjátok, hátha kissé jobban segít átlátni a hadműveletet!

Amennyiben egyéb kreatív ötletre vágytok, látogassatok el weblapunkra, biztos találtok kedvetekre való elképzelést!

 

Ha bármilyen kérdésetek, kérésetek, észrevételetek vagy ötletetek van, bátran tegyétek fel itt, vagy Facebookon!

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon és Pinteresten, ahol további érdekes ötleteket találsz!

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0