google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Egy jó kis fűszerkertre minden magára valamit is adó háziasszonynak szüksége van. Azonban ahhoz, hogy ez ne csak egymás mellé rakott koszos cserepekből álljon, szükség van egy kis dizájntervre is! Megmutatunk Neked 14 ötletet, hogy a lakásban lévő fűszerkerted valóban kertnek tűnjön!

Lehet a fűszernövényeket szeretni, vagy nem szeretni, de az kétségtelen, hogy megadják egy helység textúráját és illatát. Ráadásul a főzéshez a legfrissebb alapanyagokat használhatod fel, ami felturbózza az ízeket! Ha elhatároztad, hogy te is szeretnél egy ilyen kertet magadnak a négy fal közé, lesd meg az ötleteinket, biztos találsz köztük kedvedre valót!

1. Edényből 10 perc alatt

Ez a rapid “kert” mindössze 10 perc alatt elkészíthető, jószerével csak egy edény, egy plexi és csak egy kis kavics kell hozzá!

fűszerkert lakásban

2. Függőkert

Ez az egyszerű kis függőkert szintén nem igényel különösebb barkácstudást, ráadásul pofátlanul jól néz ki. Pozitívumként pedig muszáj megemlítenem, hogy igazán könnyen, sütögetés közben is hozzáférhető!

(TIPP: A képre kattintva segítséget találtok, hogyan készíthetitek el könnyedén!)fűszerkert lakásban

3. “Zöld övezet”

A turpisság a címben az volt, hogy ezek újrahasznosított anyagok. Egyszerűen vágjuk szét a tusfürdős tubusokat, fessük le őket tetszőleges színűre, és kész a tartó! Ideális, ha nincs kéznél cserép, vagy bármi más.

fűszerkert lakásban

4. Dobozos fűszerkert a lakásban

Egy fadobozba is elültethetjük a kedvenc növényeinket! Egyedül arra ügyeljünk, hogy belül vízálló bélést használjunk.

fűszerkert lakásban

5. Egyszerűség mindenekfelett

Mint a képen is látható, nem kell egyből túlbonyolítani a dolgokat, az ötletek néha szinte tényleg a szemünk előtt hevernek. Gondoljunk bele, hogy elég kicsit kipofoznunk egy régi ruhafogast, fogni pár befőttesüveget, és készen is van a kertünk!

fűszerkert lakásban

6. Made in IKEA

Az IKEA-t sem kell teljesen ignorálnunk. Pár egyszerű cseréppel és tartóval csodákat lehet művelni, és bár nem lehet vele dicsekedni, hogy mi barkácsoltuk, azért valljuk be őszintén, nagyon dizájnos!

fűszerkert lakásban

7. Heavy metal

A többiek azonban csak kisdobosok voltak ez a heavy metal banda mellett! Aki igazán nagyban gondolkozik, annak és sok kihasználatlan tere van a konyhában, nyugodtan engedje szabadjára a fantáziáját!

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

fűszerkert lakásban

8. 2 az 1-ben

Gondoltál már arra, hogy a lámpádat és a kerti fűszereket akár ötvözheted is? Megnyugtatlak, eddig én sem. Azonban elgondolkodtató!

fűszerkert lakásban

fűszerkert lakásban

9. Fiókos elrendezés

Ha szeretnénk a növényinket rendesen szortírozni, kiváló alternatíva ez a fiókos, fakkos megoldás. Így az oregánót sem fogjuk összekeverni a bazsalikommal, vagy a kakukkfűvel!

fűszerkert lakásban

10. Rusztikus fűszertartó

Amennyiben kedveljük a karakteresebb megjelenést, érdemes lehet egy pillantást vetni ezekre a fűszertartókra!

fűszerkert lakásban

11. Kérsz egy csésze metélthagymát?

Szintén nagyon kreatív ötlet lehet felhasználni a régi, porosodó porceláncsészéket. Ha összegyűlik belőle néhány, akkor stílusosan fémtálcára is helyezhetjük őket!

fűszerkert lakásban

12. Teáscsészében az igazság

Ha van egy jó pár darabunk ugyanabból a teáscsészéből és szintén nem sajnáljuk, áldozzuk be őket fűszertartónak. Csak vigyázzunk, nehogy filtert rakjunk bele!

fűszerkert lakásban

13. Teadoboz újraértelmezve

Ha már a csészéinket feláldoztuk, miért ne tehetnének valami hasznosat a régi teadobozok?

fűszerkert lakásban

14. Hordozható kert

Egy szebb vödör, (lehet akár festékes vödör is, ha kicsinosítjátok!) megfelelhet erre a célra. Mobilis, ráadásul bárhol jól mutat!

fűszerkert lakásban

Amennyiben egyéb szuper ötletekre vágytok, nézzetek még szét a weboldalunkon, biztos találtok kedvetekre való elképzelést!

Ha bármilyen kérdésetek, kérésetek, észrevételetek vagy ötletetek van, bátran tegyétek fel itt, vagy Facebookon!

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon és Pinteresten, ahol további érdekes ötleteket találsz!

 

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0