google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Vannak dolgok az életben, amelyeket nem tudunk irányítani; ide tartozik például a fájdalomérzet, az álmosság, és más hasonló fizikai dolgok. Ám minimálisan segíthetünk magunkon abban, hogy egyszerűbb dolgunk legyen, és kipróbálhatjuk a következő tippek valamelyikét:

 

1. Agyfagyás

Agyfagyás - 10 elképesztő trükk az egyszerűbb életért

 

Az agyfagyás általában akkor jelentkezik, ha valami nagyon hideget iszunk vagy eszünk; ekkor agyunk próbálja fenntartani a megfelelő hőmérsékletet, és a testben a hideg hatására végbemenő változást megszokni. Ezt követi a fejfájás, ami rendkívül kellemetlen élmény lehet, és akár tönkreteheti a napot is.

Ahhoz, hogy megszabaduljunk, a fejfájástól, dörzsöljük nyelvünket a szájpadlásunkhoz néhány másodpercig. Ezzel a módszerrel segítünk az agynak, hogy felmelegedjen, így megspórolhatjuk magunknak a fejfájást.

 

2. Aludjunk hűvös környezetben

10 elképesztő trükk az egyszerűbb életért

Míg néha nincs jó hatással ránk a hideg, alvás közben kifejezetten előnyös tud lenni. Amellett, hogy sokkal gyorsabban merülhetünk álomba hűvösebb környezetben, az alvásunk minősége is javul, ráadásul hosszú távon csökkentheti a cukorbetegség kialakulásának esélyeit: ahogy a testünk próbálja fenntartani a megfelelő testhőmérsékletet, több kalóriát égetünk el.

Tartsuk szobánk hőmérsékletét 15 és 20° között, ezzel ösztönözve testünket a melatonin termelésére, amely nem csak a jó alvást támogatja, de igen erős öregedésgátló hatással is rendelkezik.

 

 

3. Egy gyors szundi előtt igyunk kávét

10 elképesztő trükk az egyszerűbb életért

A közhiedelemmel ellentéteben, ha kávét iszunk egy rövid ,,powernap”, azaz gyors szundi előtt, sokkal hatásosabb lehet a pihenésünk. Egy japán kutatás kimutatta, hogy azok, akik ittak egy- két csésze kávét a pihenőjük előtt, sokkal éberebbek lettek, és jobban teljesítettek a reflex-teszteken, mint azok, akik ,,kávé nélkül aludtak”.

 

4. Éjszakai fürdőszoba- látogatás

10 elképesztő trükk az egyszerűbb életért

Maradjunk az alvás témakörnél. Mindenkivel előfordulhat, hogy az éjszaka során arra ébred, hogy feltétlenül el kell látogatnia a mellékhelységre. Ez tönkreteheti az alvási fázisainkat, ugyanis, miután felkelünk és felkapcsoljuk a lámpát, a hirtelen fény miatt az agy azt gondolja, hogy már nappal van, így alvó módról, éber módra ,,vált át”.

Ahhoz, hogy ezt kiküszöböljük, tartsuk csukva egyik szemünket, míg meglátogatjuk a vécét. Ezzel megakadályozzuk, hogy nagy mennyiségű fény jusson a retinánkba, amely további jeleket küld az agynak. Miután végeztünk az éjjeli túránkkal, sokkal könnyebben fogunk tudni visszaaludni, ha ezt a technikát használjuk.

 

5. Fejforgatás

Ha éppen nem anyagcsere- folyamataink miatt ébredünk fel az éjszaka közepén, akkor végtagjaink ,,megmacskásodása” miatt. A – legtöbbször- karjainkban jelentkező zsibbadás attól alakulhat ki, hogy mikor alvás közben tudattalanul forgolódunk, sokszor éppen a karunkon, kezünkön folytatjuk az alvást, és ez befolyásolja a megfelelő vér- és oxigénkeringést. Ilyenkor érezhetjük úgy, mintha tűkkel szurkálnák a kezünket; és ez az érzés sajnos hosszú ideig is eltarthat.

Hogy megszabaduljunk ettől a fájdalomtól, ahelyett, hogy karjainkat ráznánk, amolyan ,,Ébresztő!” stílusban, forgassuk a fejünket balról jobbra, előre-hátra. A nyaki idegek továbbítják a zsibbadás megszűnéséhez szükséges anyagokat a fejből a karokba.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Fejforgatás - 10 elképesztő trükk az egyszerűbb életértFejforgatás - 10 elképesztő trükk az egyszerűbb életértFejforgatás - 10 elképesztő trükk az egyszerűbb életért

 

6. A fogmosás ideje

A legkézenfekvőbbnek tűnő megoldás az, ha rögtön evés után mossuk meg fogainkat, hogy eltávolítsuk az ételdarabokat és más egyéb szennyeződéseket. Ám ez nem így van! Mivel a legtöbb táplálék, amit beviszünk a szervezetünkbe, savas (pl.: paradicsom, citromfélék, narancslé, stb.). Az étkezés utáni fogmosás felgyorsíthatja ezeknek a savaknak a működését, így gyengülhet, sőt teljesen elkophat a fogzománcunk. Várjunk legalább 30 percet étkezés után, mielőtt fogat mosnánk.

Fogmosás - 10 elképesztő trükk az egyszerűbb életért

 

7. Rágózás

Több kutatás is kimutatta, hogy a mentolos rágó használata csökkentheti a fáradtságot, éberebbé teheti az embert, és még akár a memóriát is javíthatja 35%-kal.

10 elképesztő trükk az egyszerűbb életért
Ha éppen vizsgára készülünk, próbáljuk ki ezt a módszert ahelyett, hogy megállás nélkül döntjük magunkba a kávét és egyéb koffeintartalmú italokat.

 

8. Fülhúzás

Furán hangzik, furán néz ki, de hatásos! A különböző pontokon történő fülhúzás különböző egészségügyi előnyökkel járhat. Mutatjuk a pontokat és a hozzájuk tartozó leírást:

10 elképesztő trükk az egyszerűbb életért

1. Hát és vállak
2. Belső szervek
3. Ízületek
4. Orr-, és garat
5. Emésztés
6. Fej és szív

9. A köhögés és az injekciós tű kapcsolata

Nem sok ember van, aki élvezi, ha egy orvos tűkkel szurkálja, még akkor sem, ha egy hasznos folyamatról van szó, amely megelőző hatásokkal bír különböző megbetegedések ellen. Ám van egy egyszerű módszer a tűszúrás okozta fájdalom ellen, ez pedig nem más, mint a köhögés.

A köhögéssel a szervezet egy másik pontra tereli a vért (akár úgy is mondhatnánk: eltereli a figyelmét), így a szúrás okozta kellemetlenség enyhülhet.

 

10. Csuklás

Sosincs olyan, hogy csak egy csuklás. Mikor tucatnyi csuklás jön egymás után, szinte lehetetlennek tűnik elmulasztani azt, habár általában a legtöbb ilyen percek múlva magától eláll. Hogy pár pillanat alatt megszabadulhassunk a csuklásoktól, kérjünk meg valakit, hogy ijesszen ránk. A hirtelen, nem várt cselekményektől a szív gyorsabban ver, így növeli a keringési sebességet. Ezzel egy időben, figyelmünk elvonódik a csuklásról, ami így meg is szűnik.

10 elképesztő trükk az egyszerűbb életért

 

Még több ,,életkönnyítő praktikáért kattintsunk ide.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0