google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Az egészség fontos szerepet játszik mindennapjainkban. Ahhoz, hogy problémák nélkül, sokáig élhessünk, elengedhetetlen, hogy odafigyeljünk életmódunkra, környezetünkre. Kiegyensúlyozottan kell tartanunk életünk minden egyes területét, hogy mentálisan, és fizikálisan is a topon lehessünk. Ehhez próbálunk segítséget, ötletet adni a következő cikkben: 

Egészség- tippek nőknek

 

1. Orvoslátogatás

Orvoslátogatás - Egészség- tippek nőknek

a) Mindig szedjük össze pontosan, mi az, amit egy általános orvosi vizsgálaton meg szeretnénk tudni: diagnózis, gyógyszerajánlás, specialista felkeresés? Koncentráljunk a fontos dolgokra, így nagyobb eséllyel kaphatjuk meg a választ a kérdéseinkre.

b) Ne legyünk szégyellősek az orvos előtt– bármiről is legyen szó. Még a legapróbb, lényegtelennek tűnő dolgokra is érdemes szót, és időt fordítani, máskülönben csak tovább szenvedünk tőlük, vagy akár egy nagyobb baj is kerekedhet belőle.

c) Mindenről számoljunk be az orvosnak- ez legfőképpen a gyógyszerekkel kapcsolatban fontos. Előfordulhat, hogy az orvos által felírt gyógyszerek veszélyes kölcsönhatásba léphetnek bizonyos recept nélküli gyógyszerekkel.

 

2. A rák kockázatának csökkentése

a) Ismerjük meg a családunk rákra való hajlamosságát. Amennyiben a szülők, nagyszülők, testvérek, nagynénik és nagybácsik mind 50 éves koruk előtt voltak diagnosztizálva rákkal, úgy nagy esély van rá, hogy mi magunk is veszélyben lehetünk.

Rák, családfa - Egészség- tippek nőknek

 

b) Szedjünk megfelelő mennyiségű vitaminokat. A D- vitamin nem csak télen fontos, amikor a szervezet nehezen vagy egyáltalán nem tud megkötni vitamint a napból, hanem az év egészében, a csontok és a szív egészségének megőrzése érdekében is. Mindezek mellett segít csökkenteni a rák kialakulásának kockázatát.

Vitaminok - Egészség- tippek nőknek

 

3. Tippek a fogyáshoz

Tippek a fogyáshoz - Egészség- tippek nőknek

a) Gondolkodjunk százalékban, ne kilókban; az kevésbé ijesztő. Ha túlsúlyosak vagyunk, a testsúlyunk 5-10%-ának leadásával már megelőzhetjük a betegségek későbbi kialakulását.

b) Ha jóllakott érzéssel szeretnénk ,,pörögni”, folyadékban gazdag táplálékot vegyünk magunkhoz; ilyenek például a gyümölcsök, zöldségek, és a fehérjék.

 

4. Tegyünk érte!

a) Ha elkezdenénk egy egészséges szokássorozatot, pontosan fogalmazzuk meg magunknak terveinket. Például, ahelyett, hogy megfogadjuk, hogy gyakrabban mozgunk, fogjuk az edzőcipőt amint hazaértünk, és induljunk el sétálni, kocogni. Ezzel nem csak egy üres ígéret, egy ,,majdmegcsinálom” tevékenység lesz a tervből, hanem rögtön materializálódhat a munka.

b) Fókuszáljunk a jövőre. 

A legtöbb fiatal nő egészséges, de a probléma nem is a jelen állapotukban keresendő, hanem abban, hogy életmódjuk hová vezeti majd őket a későbbiekben, idősebb korukra. Ha a jelenben változtatunk meg apróságokat, mint például, több mozgás, egészségesebb étrend, olyan, mintha töltenénk fel a nyugdíj-kasszánkat.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Tegyünk érte! - Egészség- tippek nőknek

 

5. Pozitív testkép

Ha egyik nap azt gondoljuk, hogy kövérek vagyunk, de az előtte napon ez még csak meg sem fordult a fejünkben, jusson eszünkbe, hogy az, amit a tükörben látunk, talán csak az érzelmeink kivetülése és nem a valóság.

Pozitív testkép - Egészség- tippek nőknek

 

6. Szíverősítés

Szíverősítés - Egészség- tippek nőknek

a) Fogyasszunk kevesebb sót. Lehet, hogy fiatalabb korunkban erősnek és egészségesnek érezzük magunkat, és nem tartjuk szükségesnek, hogy odafigyeljünk erre az ,,apróságra”. Ám a későbbiekben fontos lehet: a 45 év feletti nők több, mint fele magas vérnyomással küzd, és ennek oka a túlzott sóbevitel.

b) Feküdjünk a hátunkra, fejünket és vállainkat az ágyról lelógatva két percig, minden este, alvás előtt. Ezzel megnyitjuk mellkasunkat, így a vér a tüdőnkbe és szívünkbe áramlik, és segít megelőzni a rossz testtartás okozta fájdalmakat is.

 

7. Csökkentsük a bőrrák kockázatát

a) Ellenőrizzük a bőrünket havonta legalább egyszer fürdés után. Amíg feltesszük a testápolót, keressünk bőrhibákat, növekvő, sötétedő anyajegyeket.

b) Viseljünk valamilyen fejfedőt a napon. Hiába használunk naptejet arcunkra, testünkre, a fejünk nincs biztonságban, ugyanis ott is könnyedén kialakulhat bőrrák.

 

8. Ügyeljünk a szájhigiéniára

Szájhigiénia - Egészség- tippek nőknek

a) Ha nem öblögetünk, legalább használjunk elektromos fogkefét, hogy megfelelően tisztíthassuk ínyünket is.

b) Öblítsük ki a szánkat miután szénsavas üdítőt ittunk. Ezzel kimoshatjuk a kalcium-romboló savakat, és megelőzhetjük a fogszuvasodást és a zománc sérülését.

 

9. Immunrendszer

a) Ha igazán betegek vagyunk, ne menjünk munkába. Csak meghosszabbítjuk a saját betegségünk idejét, arról nem is beszélve, hogy tovább fertőzzük környezetünket, és akár újra és újra megbetegedhetünk.

b) Mossunk kezet. Gyakran. Alaposan.

Immunrendszer - Egészség- tippek nőknek

 

10. Dolgoztassuk meg az agyat

Olvassunk valami érdekeset, kezdjünk el egy kirakóst, játsszunk logikai játékokat: sudoku, keresztrejtvények, stb.

Dolgoztassuk meg az agyat! - Egészség- tippek nőknek

 

 

Még több egészségmegőrző tippért kattintsunk ide és ide.

 

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0