google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Ahogyan a másik mini zen kertekről szóló cikkben is olvashattátok, nem kell mélyen a zsebünkbe nyúlni, hogy létrehozhassunk egy békés, négy fal közötti oázist magunknak. Mivel olcsó, rendkívül megnyugtató és dekorációnak sem utolsó, mutatok még néhány tippet, és ötletet, hogy minél szebbeket tudjatok készíteni magatoknak!

A kert (legyen az sima kert, vagy zen kert) tökéletes módja annak, hogy a nyugalmat és a tudatosságot egy totál új szintre emeljük, és stresszmentesen teljenek a mindennapjain.

Persze az igazi stresszlevezető egy nagy zen kert lenne, de valljuk be őszintén, nem mindenki engedheti meg magának, hogy sziklákat vitessen a hátsó kertbe, és profi tereprendezőket hívjon. Ehhez jók a mini zen kertek!

Mini zen kert készítése

Kellékek:

  • légáteresztő zacskó
  • egy szárazságot jól tűrő (pozsgás) növény
  • színes homok
  • egy kisebb üvegtál
  • fogpiszkáló/gémkapocs

1. lépés

mini zen kert ötletek

Az papírzacskónkba helyezzük át a növényt úgy, hogy legyen benne némi föld. Ügyeljünk rá, hogy a zacskó ne lógjon túl a tálka peremén. Ha valamiért mégis így lenne, vágjuk le ollóval a felesleget.

2. lépés

mini zen kert ötletek

Kissé locsoljuk meg a növényt, majd öntsük a színes homokot a tálkába, egészen a tálka széléig!

3. lépés

mini zen kert ötletek

Készen van az alapunk. Ezután kezdődik csak igazán a “munka”!

4. lépés

mini zen kert ötletek

Gémkapocs vagy fogpiszkáló segítségével húzzunk vonalakat a homokba. Ne feledjük: nem tudjuk elrontani, csak a belső megérzéseinkre hagyatkozzunk! Ha nem tetszik, amit készítettünk, csak rázzuk meg a tálkát és kezdjük újra a hadműveletet!

5. lépés

mini zen kert ötletek

Természetesen többféle, színben is harmonizáló mini zen tálat is készíthetünk magunknak.

Mini zen kert ötletek

1. Sziklás kert

Azért nem írtam sziklakertet, mert lehet, hogy megtévesztő lenne! Itt nem a klasszikus zen vonalak érvényesülnek, ugyanis nem tudunk a homokba vonalakat húzni. Ehelyett a köveket kell különböző módon, a feng shuinak megfelelően elrendezni!

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

mini zen kert ötletek

2. Nőies zen

Leginkább home officeban dolgozó nőknek tudnám ajánlani az összeállítást, ami barátságos, továbbá a spirálok is a nőies jegyeket erősítik. Ha felhúz valamelyik ügyfél, csak fogd a kis gereblyédet és nyugtasd meg magad! Egyébként a flamingó nem kötelező elem.

mini zen kert ötletek

3. Színes kavicsos zen

Ha ez az összeállítás mellett döntünk, a legjobb, ha a saját magunk által gyűjtögetett különböző színű folyami kavicsokat helyezzük el a kertben. Ezekhez különböző élmények kötődnek, amikor pedig rájuk nézünk, könnyen felidézhetjük őket. A stressz így sokkal hamarabb köddé válik!

mini zen kert ötletek

4. Újabb pozsgás zen

A fent elkészített változat nagy testvére, aminek az előnye, hogy bátrabban tehetünk bele nagyobb növényt, és több homokkal is megtölthetjük!

mini zen kert ötletek

5. Halálcsillag

Mondjuk a Halálcsillag nem épp a legjobb relaxációs hasonlat, de más nem jutott eszembe erre a koncepcióra nézve. Érdekessége, hogy nem kell gereblyézni, vagy fogpiszkálóval rajzolgatni, hanem a gömböt görgetve hozhatunk létre különböző, egyéni mintákat. Mivel egyszerű, de ötletes, mindenféleképpen itt van a helye a listában!

mini zen kert ötletek

Van otthon saját zen kertetek? Küldjetek képet kommentben, vagy a Facebookon, a legjobbakat pedig megosztjuk!

Amennyiben egyéb szuper ötletekre vágytok, nézzetek még szét a weboldalunkon, biztos találtok kedvetekre való elképzelést!

Ha bármilyen kérdésetek, kérésetek, észrevételetek vagy ötletetek van, bátran tegyétek fel itt, vagy Facebookon!

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon és Pinteresten, ahol további érdekes ötleteket találsz!

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0