google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Egy panel lakásban sajnos elég kicsi a konyha, ha két ember bemegy, már elég nehéz mozogni. Egy-két kreatív ötlet segítségével a rengeteg konyhai eszközt egy kicsit rendszerezettebbé és helytakarékossá varázsolhatjuk.

A kis konyháról egyből eszembe jut, amikor szülinapi tortát sütök a férjemnek, vagy a kisfiamnak. Na ott aztán úgy néz ki a konyha, mint ahol bomba robbant. Mivel elég helyszűkében vagyok így már az edényszárítóra is krémmel teli tálak kerülnek sőt, néha még a székeket is kihasználom, azokon pihen a kisült tészta egy tálcán. Még így is rengetegszer kerülök abba a helyzetbe, hogy nem férek el. Ezért is gondoltam, hogy összeszedek egy pár ötletet a konyhai eszközök helytakarékos tárolására, hogy legalább akkor legyen rend, ha éppen nem csinálok kuplerájt.

Sarokfiók

A konyhaszekrény sarkában elég macerás a tárolás, mert a fiókok elég nehezen kihúzhatók, és ha mindkét oldalról is kéne valami eszköz éppen, akkor dupla húzogatás és tologatás árán juthatunk hozzá. Ez a kis praktika, mellyel sarokfiókot alakítottak ki, tökéletes megoldást nyújt erre a problémára.

konyha

Kamra

A régi parasztházakban a spájz elnevezésen szerepeltek ezek a helyiségek és itt minden megtalálható volt, ami az ételkészítéshez kellett, mind nyersanyagok, mind pedig eszközök terén. Egy Lakásban is kialakítható egy ilyen kis helyiség, egy falba tolhatós ajtóval pedig még helytakarékossá tehetjük.

konyha

Merőkanalak és tálakók

Nekem is rengeteg féle merőkanalam, fakanalam és tálaló eszközöm van, és higgyétek el nekem egy fiókba betéve egy idő után elég nagy kupi tud lenni közöttük. Ezzel a kis frappáns megoldással nem lesz káosz az eszközeink között.

konyha

Tepsik, tálcák

A tepsik és tálcák tárolása is elég nehézkes lehet, hiszen ha fektetve tároljuk őket, akkor valószínűleg kerül rá valamilyen edény, vagy eszköz és így amikor szükségünk lenne rá, mindig le kell pakolnunk róla. függőleges tárolás esetén pedig kidőlhetnek és elég nagy ijedséget tudnak okozni.

konyha

Konyhaszekrény ajtóra is

Ez egy elég leleményes ötlet, ugyanis itt megoldották, hogy még az ajtóra szerelt kis rácsos polcokkal még több élelmiszert tárolhatunk a szekrényünkben és a bent elhelyezett kifordítható polcoknak köszönhetően nem kell mindent lepakolnunk, ha a hátsó sorban lévő mogyoróvajra van szükségünk.

konyha

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Konyhai kisgépek

Manapság már mindenre külön konyhai kisgép van. Gofrisütő, kenyérpirító, melegszendvics sütő, botmixer, turmixgép. Ez mind sok-sok helyet foglal. Egy ilyen kis falba épített tároló résszel rendben, mégis elérhető közelségben tarthatjuk ezeket az eszközöket és nem kell a székre felállva a konyhaszekrény legmagasabb pontjáról levadászni őket.

konyha

Konyhaszekrény és vágódeszka

Na személy szerint ez az egyik kedvencem. Elképesztően jó ötletnek tartom, hogy a fiókos konyhaszekrényt kihúzva máris elővarázsolhatjuk a vágódeszkánkat, vagy éppen nyújtólapot, éppen mire akarjuk használni. Ráadásul még ugyanúgy megvan a fiókos tárolórész és ha esetleg nem fér el egy tál sehol sem, csak kihúzzuk és máris van egy pakolós részünk.

konyha

Fűszertartó fiók

A fűszerek nálam egy fiókban vannak egymás mellé téve, de mivel elég sok féle van, így ha a hátsót kell kibányásznom általában majdnem az összeset felborítom. Még jó hogy le vannak zárva! Ezzel a kis kihúzhatós fiókkal, melynek két oldalán egy-egy fémrúd van, mindkét oldalról tudok elvenni és visszapakolni, így nem borogatok.

konyha

Gondoljunk a kedvencünkre is

Általában a konyhában tároljuk a kutyusunk, vagy cicusunk vizes és ételes tálkáját, mivel a járólapos vagy linóleumos felület vízálló, így nem baj ha egy kicsit mellélefetyelnek. A helyspórolás végett beépíthetjük ezeket is a konyhaszekrény oldalába biztosítva azt, hogy nem fogjuk kirúgni szegény pára edényét.

konyha

Szakácskönyv tartó modern változatban

Mivel napjainkban már eléggé elavultnak számít ha kicsapunk egy szakácskönyvet az asztalra. Ma már csak bepötyögjük a tableten a receptet és neki is lehet állni a főzésnek vagy sütésnek. Ezzel a tartóval jelentősen megkönnyíthetjük a dolgunkat, nem kell mindig odahajolni a tablet fölé, ha rá akarunk pillantani.

konyha

A lakás többi területén is alkalmazhatunk ilyen lakberendezési, tárolási ötleteket, legyen akár hálószoba, fürdőszoba, vagy előszoba a helyspórolás mindig jól jön.

 

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0