google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

A fogkrém egy igazán multifunkcionális eszköz! Mindannyian fogmosásra használjuk, fogaink fehér gyöngyökként élvezik a paszta előnyeit, de rengeteg más dolog is van otthonunkban, amivel kapcsolatban hasznát vehetjük.  Ez is egy olyan termék, aminek sokkal több funkciója van, mint amennyire az ember gondol. Ha a végére érünk a listának, soha többé nem fogunk tudni ugyanúgy nézni egy tubus fogkrémre, mint azelőtt.

 

Íme, 10 tipp a fogkrém további felhasználási módjáról

1. Ékszer-fényesítés

Az olyan ékszerek, mint a gyémántgyűrű (akár igazi, akár hamis) könnyedén tisztítható egy puhább fejű fogkefével és egy kis fogkrémmel. Ez a kis trükk ezüstékszerekhez is tökéletesen megfelelő. Miután políroztuk az ékszert, tisztítsuk meg vízzel, és hagyjuk száradni.

ékszertisztítás

 

2. Gyógyír a pattanásokra, szúnyogcsípésekre

Dörzsöljünk egy kis fogkrémet szúnyogcsípésünkre vagy pattanásunkra lefekvés előtt, és hagyjuk egész éjszaka magunkon. Másnap reggel nagy változást tapasztalhatunk: sokkal kisebbek lettek a dudorok, mint voltak. Ne felejtsük el langyos vízzel átmosni a szóban forgó helyet.

pattanástalanító

 

3. Hajfesték-maradványok eltüntetése

Ha otthoni hajfestés után a hajvonalunk mellett maradt a bőrünkön némi rászáradt festék, és nehezen tudunk megszabadulni tőle, semmi másra nincs szükség, csak egy kis fogkrémre. Egész egyszerűen mossuk le vele az adott részt, és kész is van.

 

4. Körömlakk-eltávolítás

Kifogytunk a körömlakk-lemosóból, de mindenképpen el szeretnénk tüntetni körmünkről a festéket? Semmi gond! Körömlakk-lemosó helyett tegyünk fogkrémet körmeinkre, hagyjuk kicsit rajta, majd egy kefével dörzsöljük meg. Öblítsük le langyos vízzel- a körömlakk eltűnt.

körömlakk-lemosó

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

5. Zongoratisztítás

Ha van zongoránk, ismerős lehet, hogy a billentyűk hamar összekoszolódhatnak. Szintén csak egy fogkefét és egy kis fogkrémet kell felhasználnunk. Fontos, hogyha a takarítással készen vagyunk, de vízzel töröljük át a felületeket, mert az tönkreteheti a zongorát, ha befolyik a billentyűk közé. Helyette egy puha, nedves rongy is megteszi.

zongora- tisztítás

 

6. Szőnyegtisztító

Ha hisszük, ha nem, még szőnyegre is jó a fogkrém. A legtöbb eltüntethető langyos vízzel, ronggyal, és persze fogpasztával. Nincs szükség arra, hogy drága tisztítószereket vegyünk vagy takarítókat hívjunk a házhoz.

szőnyegtisztító

 

7. Összefirkált fal

A gyerekeknek néha vannak olyan kellemetlen szokásaik, hogy a falra rajzolnak a papírlapjuk helyett. Az eredmény? Egy telefirkált fal. Könnyen eltávolítható egy kefével, és…. fogkrémmel. Egy nedves ronggyal töröljük le a falat, ha végeztünk.

 

8. Tömítőanyag

Ha éppen azt tervezzük, hogy újratapétázzuk a szobát, vagy csak egy friss festékréteget szeretnénk a falra, minden apró lyukat, minden szépséghibát, amivel a folyamat során találkozunk, el akarunk fedni. Fogkrém! Bizonyosodjunk meg arról, hogy a fogkrém megkeményedett, mielőtt felhelyezzük a tapétát, vagy kifestünk!

 

9. Cipőtisztító

Kétségkívül egy jól ismert probléma: a fehér cipők egy idő után már nem olyan fehérek. Csakúgy, mint a zongora billentyűit, a cipőt is kefével és pasztával dörzsöljük át, majd puha, nedves ronggyal töröljük meg.

cipőtisztító

 

10. Kéztisztító

A szappan sok mindenben segít, ám a hagymával, fokhagymával nem tudja felvenni a versenyt. Miután felaprítottuk ezeket a zöldségeket, érezhetjük, hogy nincs túl jó illata kezeinknek. Órákig érezhető a szag. Szerencsére, ez a probléma gyorsan kezelhető, ha szappan helyett fogkrémmel mosunk kezet.

 

Ugye, mennyi mindenre jó a fogkrém? Persze, azért ne felejtsük el használni a fogainkra se!

 

fogkrém

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0