google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Nincs is annál szívet tépőbb érzés, mint kidobni az olyan ruhák tömkelegét, amelyek már nem tűnnek olyan divatosnak, mint fénykorunkban, vagy csak kinőttük őket/kifogytunk belőlük. Ami megmenthet minket ettől az érzéstől az az, hogy új köntösbe öltöztetjük régi kedvenceinket. 

A következőkben 10 tippet mutatunk az ilyen és ehhez hasonló ruhák újrahasznosításához. Cérnát és varrótűt a kézbe!

 

1. Batikolás házilag

El sem hinnénk, ha nem a saját szemünkkel látnánk, hogy bizony egy spirálba csavart póló, és némi fehérítő micsoda batikolt csodákra képes! Mindössze egy összecsomózott pólóra, egy kevés felvizezett fehérítőre és fél órányi áztatásra van szükségünk és kész is az egyedi mintás póló. Kísérletezzünk bátran különböző formájú, és számú csavarással, hajtással.

Batikolás házilag - 10 tipp a régi ruhák újrahasznosításához- 1. rész

Batikolás házilag - 10 tipp a régi ruhák újrahasznosításához- 1. rész
Nadrággal is eljátszhatjuk

 

2. Hajpánt felsőkből

Olló, egy kis ragasztó, és néhány régi póló vagy pulóver segítségével aranyos, fonott hajpántot készíthetünk. Csak vágjuk csíkokra a felsőt varrjuk össze a csíkokat a tetejénél, és fonjunk. A végén ugyanúgy, varrással rögzítsük a fonatot. Ha egy extrább dizájnt szeretnénk hajpántunknak, próbáljuk ki ezt:

Hajpánt felsőkből - 10 tipp a régi ruhák újrahasznosításához- 1. részHajpánt felsőkből - 10 tipp a régi ruhák újrahasznosításához- 1. rész

Hajpánt felsőkből - 10 tipp a régi ruhák újrahasznosításához- 1. részHajpánt felsőkből - 10 tipp a régi ruhák újrahasznosításához- 1. részHajpánt felsőkből - 10 tipp a régi ruhák újrahasznosításához- 1. részHajpánt felsőkből - 10 tipp a régi ruhák újrahasznosításához- 1. részHajpánt felsőkből - 10 tipp a régi ruhák újrahasznosításához- 1. részHajpánt felsőkből - 10 tipp a régi ruhák újrahasznosításához- 1. részHajpánt felsőkből - 10 tipp a régi ruhák újrahasznosításához- 1. rész

 

3. Haspóló varrás nélkül

A haspólók- főleg nyáron- rendkívül divatosak, és ami még jobbá teszi őket, hogy régi, megunt pólókból is készíthetjük, nekünk tetsző színekben, formákban, ezzel még lenyűgözőbbé téve megjelenésünket. Az elkészítés:

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Haspóló varrás nélkül - 10 tipp a régi ruhák újrahasznosításához- 1. rész

 

Egy másik fazon:

 

4. Felturbózott póló

Néhány anyagtoldással különlegessé varázsolhatjuk az legunalmasabb pólóinkat is. Ha például egy csipkemintát illesztünk a gallérhoz, az ujjakat pedig levágjuk egy kisestélyi- hatású felsőt kaphatunk.

Felturbózott póló - 10 tipp a régi ruhák újrahasznosításához- 1. rész

5. Karkötő pulóverből

Egy házi készítésű ékszer! Egy igazán egyedi és különleges ajándék szeretteinknek. Díszíthetjük kövekkel, strasszokkal.

Karkötő pulóverből - 10 tipp a régi ruhák újrahasznosításához- 1. rész
A képre kattintva rövid videót találhatunk az elkészítés menetéről

 

6. Topból dressz

Csak néhány vágás, egy kevés varrás, és a régi top új külsőt kapott egy ,,tornadressz” formájában.

Topból dressz

7. Nyári ruha férfi ingből

Egy úri ing egy kis nőies stílusos bájjal megbolondítva és elkészült a szellős nyári ruhánk. Fogjuk egy régi blúzunk felső részét (ujjastól vagy ujjatlanul, ahogy tetszik) és varrjuk rá a férfi ingre (amelyet az ujjak alatt vágtunk félbe). Ám ha éppen elég hosszú az ing, akár egyszerűen levághatjuk az ujjait és kész a könnyed ruha!

Nyári ruha férfi ingből - 10 tipp a régi ruhák újrahasznosításához- 1. rész

8. Gombolyag

Vágjuk fel a pólót cikkcakkban, törekedve egy hosszú csíkra, amit később gombolyaggá tekerünk. Készítsük el több színben a gombolyagot, hogy megkönnyítsük munkánkat, amikor szőnyeget készítünk. (Lásd: 9. pont)

Gombolyag - 10 tipp a régi ruhák újrahasznosításához- 1. rész

 

9. Pólószőnyeg

Azok, akik szeretik DIY cuccokkal feldobni az otthoni dekorációt, imádni fogják a következő ötletet. Néhány régi pólóra és pár órányi fonásra van szükség.

Pólószőnyeg - 10 tipp a régi ruhák újrahasznosításához- 1. rész

 

Megjegyzés: A pólószőnyeg ugyanazzal a technikával készül, mint egy korábbi cikkünkben a törölközőkből készült fürdőszobai kilépő. A művelet bővebb leírásához kattintsunk ide.

10. Csipkemintás trikó

Csipkemintás trikó - 10 tipp a régi ruhák újrahasznosításához- 1. rész

Ki mondta, hogy a csipke csak a bútorainkat díszítheti? Valójában elképesztő dolgokat alkothatunk azzal, ha hozzátoldjuk egy felsőhöz. Könnyű és pénztárcabarát megoldás.

 

Ha nem csak a ruháinkat, de egyéb körülöttünk lévő dolgokat is újra szeretnénk hasznosítani, böngésszünk bátran az Ötletmánia oldalon! 

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0