google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Minden nő már kislányként arról álmodozik, hogy nagy korában milyen esküvőt szeretne. Természetesen felnőtt korunkra sokat változunk, de az alapvető kívánságok megmaradnak. Egy pár aranyos ötlettel biztosan olyan egyedi lesz az esküvő, melyre évek múlva is meleg szívvel emlékeztek majd.

Minden embernek más elképzelése van egy esküvőről, van aki minél több embert és ismerőst akar maga körül tudni, vannak olyanok is kik csak a szűk családi körben szeretnék megünnepelni a meghitt pillanatot. Az az egy viszont biztos, hogy rengeteg munkával és fáradozással jár egy esküvő megszervezése. Azonban nem feltétlenül kell annyira komolyan vennünk, egy kis tréfálkozással öröm lesz még a szervezkedés is.

Zene

Ez az egyik kényesebb kérdés, hogy vajon mégis milyen zene szóljon az esküvőn? Elég nehéz eldönteni, hogy milyen stílusú muzsika szóljon, mulatós, nosztalgikus diszkó, vagy modern slágerek? De miért kellene nekünk ezen rágnunk magunkat? Az esküvői meghívók mellé mellékelt kis kártyára, melyen a vendég vissza tud nekünk jelezni, hogy számíthatunk-e a részvételére, kérjetek egy kedvenc számot minden vendégtől. Lehet hogy olyan ötleteket kaptok ami eszetekbe sem jutott.

esküvő

Poháralátét

Egy újabb jópofa ötlet, mely biztos hogy minden vendég arcára mosolyt csal. Egy egyedi nyomtatott poháralátétre minden vendég ráírhatja a maga bölcsességét mondjuk ha egy olyan mondattal kezditek hogy: A jó házasság titka, …

esküvő

Ötletbörze

Egy fiatal párhoz általában mindenkinek vagy egy két bölcs szava, jó tanácsa a jövőre nézve. Ezeket megtehetik úgy is, hogy kis kérdőíveket helyeztek el miden vendég ülőhelyéhez és kérdezhettek bármit tőlük, mint például mi legyen a gyermekünk neve, milyen színű legyen a szobánk, kutya legyen-e ha igen mi legyen a neve? Ez azért is jó, mert így magatokat is megkímélitek a sok-sok beszélgetéstől, másrészt pedig azok a vendégek akik nem ismerik egymást, a közös ötleteléstől beszélgetésbe elegyednek, így senki sem érzi feszélyezve magát.

esküvő

Molinó

Vörös szőnyeg helyett készíthettek egyedi molinót, mely az eddigi közös életetek egyes szakaszait, fontos időpontjait tartalmazzák, mintegy visszatekintést, hogy hogyan jutottatok el az oltárig.  A molinó egy részét üresen is hagyhatjátok abból a célból, hogy mindenki odaírhatja a jókívánságait.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

esküvő

Időkapszula

Tegyetek ki egy kulccsal zárható dobozt, papírt és tollat egy asztalra és kérjétek meg a vendégeket, hogy írjanak egy pár sort, lehet akár vicc is, amit nektek szánnak. A dobozt csak az első évfordulón szabad kinyitnotok, de akkor biztos jó időtöltés lesz visszanézni az akkori szívmelengető, vagy éppen vicces üzeneteket.

esküvő

Gondoljunk a gyerekekre is

Egy gyerek számára az esküvő egy hatalmas nagy esemény, ahol rengeteg ember van, akik táncolnak, mulatoznak. Egy ideig még bírják is a ritmust tartani velünk, de nem árt ha egy kis játszósarkot kialakítunk számukra. Elegendő egy kis asztal kis székekkel, néhány papír és ceruzák, zsírkréták, melyekkel a kicsik alkothatnak. Ezzel ők is ki tudnak kapcsolódni a nagy zsibongás közepette és a szülők is nyugodtabbak, ha tudják, éppen hol tölti az idejét a csemetéjük. Pluszban még biztosra is veszem, hogy a gyönyörű menyasszonyról is készülnek majd alkotások, amit emlékbe el lehet tenni.

esküvő

Névre szóló tornacipő

Manapság ugye a tornacipők egyre inkább a hétköznapi használatban fordulnak elő, mint a tornatermekben. Az esküvőre természetesen senki nem megy tornacipőben, hiszen oda egy szép elegáns magassarkú dukál. Ez mind rendben is van, de egy ilyen magassarkúban táncolni eléggé nehézkes dolog. Vegyünk példának engem. Világ életemben inkább edzőcipős típus voltam. Gondolhatjátok hogy álltam egy magassarkúban. Félő volt ha megfúj egy lanyha szellő kidőlök mint egy fa, hát még hogy én abba táncoljak kis?! Hál istennek boka és nyaktörés nélkül megúsztam. Aki azonban nem akarja magát veszélyeztetni, kérhet névre szóló tornacipőket akár egy nagyobb márkától rendelve, akár pedig az ügyes kezű nagymamát megkérhetitek, hogy hímezze rá a tornacipőkre. Így már biztos, hogy senki nem fogja semmijét kificamítani, vagy eltörni és nem lesznek emlékezetes esős videók az esküvőről.

esküvő

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0