google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Szerencsére nyakunkon a húsvét, de mielőtt torma és sonka kómába küldenénk magunkat, érdemes kicsit ráhangolódni az ünnepre. Kezdőktől a nagyon haladókig mindenki megtalálhatja a maga számára legmegfelelőbb ötletet!

Miért is jó a húsvét? Szerintem a húsvét sonka, a torma, a kalács és a főtt tojás nélkül olyan, mint a karácsony fenyő nélkül, és ez igaz a dekorációra is: attól jön igazán hangulatba az ember, ha előtte lázba hozza magát egy kis kreatívkodással. Persze mint a sonka esetében, a húsvéti dekorációnál is mindenkinek megvan a maga receptje, de érdemes néha azért beújítani néhány dologgal.

Az egyszerűség mellett persze igyekeztem olyan ötleteteket összegyűjteni, amik igazán pénztárcakímélő megoldást is nyújtanak, így nem fogok semmiféle Providentes, vagy bármilyen hiperhivatkozást beszúrni a szöveg végére. Szerintem vágjunk is bele!

1. Egyszerű rózsa – kezdőknek

Ha már a vágásnál tartunk, szükségünk lesz egy ollóra, és egy piros színű puhább ruhadarabra. Nem árt, ha van valamilyen kerek tárgy is a közelünkben, például tányér, vagy CD! Ezután a rózsánk szinte “elkészíti” saját magát. Lehetetlen elszúrni, így kezdőknek is bátran ajánlom!

Egyszerű húsvéti dekoráció

2. Szuper dizájnos tojás – kezdőknek

A szuper dizájnos nem azt jelenti, hogy túloznék, vagy bonyolult lenne a dolog… sőt! Ehhez egész egyszerűen csak egy nagyon vékony ragasztóra, és egy alkoholos filcre van szükségünk. Ha találtok egy szép fehér tojást valahol, érdemes dekorációra fordítani, miután megfőztétek, mert tényleg nagyon mutatós darabot kreatívkodhattok össze!

Egyszerű húsvéti dekoráció

3. Tojástartó – haladóknak

A némileg bonyolultabbnak tűnő hadművelet ne rémisszen meg senkit, tényleg kell hozzá kézügyesség és egy kis kreatív véna, de ennyi az egész!

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Egyszerű húsvéti dekoráció

4. Papírtojás – haladóknak

Ahogy a képeken is láthatjátok, egy kissé komplikáltabb, mint egy egyszerű tojásfestés, de nem lehetetlen. A részletes útmutató segítségével az ötödik papírtojás már úgy fog menni, mintha tojást festenétek!

Egyszerű húsvéti dekoráció

TIPP: A papírtojáshoz a részletes útmutatót itt találjátok:

Egyszerű húsvéti dekoráció

5. Csokitojás másképp

Megmondom őszintén, nekem ez a kedvencem az összes közül. Igaz, hogy nagy csokifüggő vagyok, és nehezen mondok le róla, de ezért simán megéri. Végtelenül ötletes, és kreatív: fonal, lufi, tapétaragasztó, és csokitojás szükséges hozzá. Egyszerűen dugjátok bele a csokitojást a lufiba, fújjátok fel, vonjátok be a fonalas tapétaragasztóval, lyukasszátok ki a lufit, és tádá!

Egyszerű húsvéti dekoráció

TIPP: Ha nem tudnátok, hogyan kell fonalas tojást készíteni, itt egy angol nyelvű videó, ami részletes útmutatást ad.

Ha bármilyen kérdésetek, kérésetek, észrevételetek vagy ötletetek van, bátran tegyétek fel itt, vagy Facebookon!

 

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon és Pinteresten, ahol további érdekes ötleteket találsz!

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0