google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Az estébe forduló nyári kerti partik, grillezések igen hangulatosak lehetnek. Ám, ha a jó társaság és a hangulat mellett szeretnénk környezetünket is emlékezetesebbé tenni, nem kell tovább keresnünk! A megoldás: üveg mécsestartó. 

Ez a dekorcikk (is) ékes példája annak, hogy egyszerű, mindennapi tárgyakból könnyedén lehet izgalmas és lehengerlő, de egyben meghitt közeget kialakítani otthonunkban, kertünkben.

Related image

 

A következők szükségesek mécsestartóink elkészítéséhez:

  • bármilyen, háztartásunkban fellelhető üveg (befőttes üveg, régi, nem használt üvegpohár, stb.);
  • üvegragasztó;
  • üvegkavicsok;
  • egyéb dekorcikkek tetszés szerint (pl.: festék, dekortapasz, papír, spárga, csipke)

 

Színes vagy átlátszó üvegkavicsokkal ilyen, és ehhez hasonló különleges eredményeket érhetünk el:

001mason-jar-lights-momspark

 

Ha épp nincs kéznél a fent említett kavicsokból, használhatunk akár egyszerű színes papírt is. Ebben az esetben kedvünk szerint variálhatjuk a formákat, színeket, ezzel még egyedibbé téve a mécsestartó(ka)t.

Image result for üveg díszítés papírral3_glowing

 

Íme, pár tipp a spárgával és/vagy csipkével való díszítéshez:

tumblr_ltq7yfPhRS1qk34poo1_500Related imageunknown-4

Csodálatos, nem igaz?

 

A kisebb, úgynevezett konzerves üvegeket egy dróttal vagy strapabíróbb madzaggal, esetleg korábban díszítésre használt spárgával rögzítve felakaszthatjuk egy faágra, gerendára. A művelet a következő:

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0
  • ha spárgával, madzaggal rögzítjük az üveget, érdemes többször, szorosan rátekerni az üveg szájára a zsineget, ha pedig biztosra szeretnénk menni, ragasztót is használhatunk;
  • ha a drótos megoldást választjuk, hasonlóképpen rögzítsük a fémszálat az üveg szájához, ügyelve arra, hogy se a huzallal ne sértsük fel ujjainkat, se az üveget ne törjük össze.

 

summer-laterns

 

Végül, de nem utolsó sorban a leghangulatosabb mécsestartó- díszítési technikára láthatunk egy pár példát.

Legyen szó akril-, üveg- vagy sima festékről, ez a fajta dekor nyújtja a legszélesebb skálát: a szivárvány minden színével, a világon létező összes árnyalatával lefedhetjük az üveg falát. Lehet csíkos, kockás, színátmenetes vagy bármilyen más mintás, amit csak el tudunk képzelni. A határ a csillagos ég!

dscn3028

Image result for diy  summer lantern

 

A dekortapasz használatától se riadjunk vissza: 

Related image

Ha ódzkodunk az üvegektől, az alumínium konzervdoboz is tökéletesen megfelel a célnak. Festhetjük, de lyukakat is üthetünk rá, játszva a formákkal, fényekkel.

Image result for diy  tin lanternRelated imageRelated imageImage result for diy  tin lantern

 

Persze, ezeket a hangulatos mécsestartókat nem csak a hűvös, nyári estéken történő borozgatás vagy egyéb összejövetel alkalmával lehet hasznosítani. Gyönyörködhetünk bennük mindennapi használati tárgyként, apróbb dolgok tárolásakor, de ajándéknak is tökéletesen megfelelő.

Bámulatos, hogy egy ilyen hétköznapi dologból, mint egy befőttesüveg (vagy konzervdoboz), milyen kreatív, egyedi díszítőelem készíthető.

 

Kellemes időtöltést kívánok az alkotáshoz!

 

Image result for diy smiley tin lantern

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0