google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Ha valaki meghallja azt a szót, hogy otthon, mindenki másra asszociál: valakinek egy gerendákból épült, kívül-belül faház jut eszébe, ropogó kandallóval, van akinek egy modern okos otthon, még modernebb kütyükkel, és letisztult formákkal. De van az embereknek egy egyre növekvő kis szelete, akiknek az otthonát nem más jelenti, mint egy, vagy több konténer. A konténerházak ugyanis létező dolgok, és elképzelni is furcsa, de gyönyörű otthonok varázsolhatók belőlük!

Bevallom őszintén, amikor először meghallottam ezt a szót, nem is tudtam hova tenni. Amerikai munkások jutottak eszembe, akik eszik a sajtos szendvicsüket, mellettük egy hatalmas daruval, amivel egy felhőkarcolót húznak fel, és ha esik, vagy ebédszünet van, beülnek a konténerházba. Aztán a Spektrum Home-on láttam egy műsort, a mobilházakról, és megtetszettek. Van jó pár hátrányuk is, azonban mindenképp az előny számlájára írható, hogy nagyon olcsó, akár tíz millió forintból egy rendkívül szép konténerházat tudunk építtetni.

1. Vendégház konténer

A kék színű konténerház előnye, hogy van egy kis terasz rész, világítással, ahova kiülve esténként csodálhatjuk a csillagokat.

konténerházak

konténerházak

konténerházak

2. Önellátó konténerház Coloradóban

A teljesen öko, önellátó konténerház ötlete igazán extrém, de ez a környezet szerintem minden pénzt megér!

konténerházak

konténerházak

3. Szuper modern otthon Redondo Beach-en

Aki jobban szemügyre veszi, csak az mondhatja meg, hogy ez a ház konténerekből épült. Igazi luxus, kívül-belül… és persze hátul, hiszen medencét is építettek hozzá!

konténerházak

konténerházak

4. Napos új-zélandi otthon

Kevés ennyire nyitott, és igazán jól elhelyezkedő otthon van, de ennek a háznak a tulajai igazán eltalálták a helyszínt. Sokunk cserélne velük a hegyekre, és az óceánra néző kilátással!

konténerházak

konténerházak

5. Konténerház “bunki” stílusban

Valószínűleg minden gyerek álma valóra válna, ha ilyen házban élhetne. Persze azért vigyázni kell a tervezésnél, azt is bele kell kalkulálni, hogy a fa évről évre nagyobb lesz… de ez úgy is a tervezők dolga, hiszen az ilyen típusú konténerházakat több éve erre szakosodott szakemberek építik.

6. Árvaház Dél-Afrikában

Ez a gyönyörű árvaház 28 árva gyermek befogadására alkalmas, és Dél-Afrikában található.

konténerházak

konténerházak

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

7. Konténerház kunyhó az erdő közepén

Az erdőbe remeteként bevonulva igazi gyönyörű panoráma fogadhat minket.

konténerházak

8. Harmonika stílusú, modern konténerház

Ez a – kívülről talán kicsit viccesnek tűnő – konténerház belül egy igazán modern stílusú otthont rejt.

konténerházak

konténerházak

9. Organikus farm (látogatóközpont, hotel, és iroda)

Egy igazi komplexum, ami tele van irodákkal, csomagolóval, és még meg is lehet szállni benne! Sajnos egészen Amerikáig kell utazni, de ha az ember arra jár, azért érdemes lehet benézni…

konténerházak

10. Konténerházak magas belmagassággal

A hatalmas belmagasságot úgy sikerült kialakítani, hogy levágták, és tökéletesen összeillesztették az egyes darabokat. Igazából senki nem mondaná meg, hogy ezek az elemek valaha konténerek voltak…

konténerházak

konténerházak

11. Starbucks

A híres amerikai kávé-lánc sem hagyhatta ki az őrületet, úgyhogy a hipszter fogyasztóiknak nyitott is egy igazán jó, hangulatos kávékonténert.

konténerházak

12. Konténerház hobbit-stílusban

A Gyűrűk ura rajongók bizonyára elalélnak a látványtól, de akiket nem vonz Tolkien világa, annak a táj adhat tökéletes megnyugvást.

konténerházak

13. Fiatalos konténerház

Ez az igazi, színes fiatalos dizájnt a híres Marcio Kogan tervezte.

konténerházak

konténerházak

14. Ez a konténerház csak újrahasznosított anyagokból készült

Egy igazi természetbarát öko-otthonocska a természet szívében.

konténerházak

15. Egy igazi otthon Vermontból

Mintha egy hatalmas, növényekkel teli üvegházban élne az ember. Tele van természetes fénnyel, úgyhogy a világítással sem kell sokat bajlódni!

konténerházak

konténerházak

Azonban nem kell egy másik országba menni ahhoz, hogy konténerházra bukkanhassunk! Itthon a festői Noszvajon található az első magyar konténerház, ami igazán elképesztő lett. A képek láttán kicsit meg is inogtam, eddig elképzelni sem tudtam volna, hogy ilyenben éljek, de azért elgondolkodtató…

Ti hogy álltok ezzel a kérdéssel? Élnétek konténerházban, vagy inkább a hagyományos házakat preferáljátok?

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0