google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

A gyerekszobát sokféleképpen lehet értelmezni. Egészen kicsi gyerekektől a nagyobbacska fiatalokig, de azt nyugodt szívvel mondhatom, hogy egy jól kitalált fali dekoráció minden korosztály számára telitalálat lehet.

A legegyszerűbb megoldást természetesen a boltokban vagy webáruházakban megrendelhető fali matricák jelentik, de azért gondoljunk csak bele, milyen jó muri közösen kipingálni a falakat, ráadásul az biztosan egyedi lesz. Egy jól eltalált színes fali dekoráció élénkíti a gyerekek fantáziáját, és jobb hangulatúvá varázsolja a szobát. Természetesen akinek egy kis kézügyessége is van hozzá, akár a gyermeke által kedvelt mesefigurát is odavarázsolhatja a falra. Nekem például a Thomas a gőzmozdony meséből kellett Percy-t a falra festenem. Miután elkészült, a kisfiam közölte, hogy a vagonok is kellettek volna… a kis telhetetlen.

Álomfogó

dekoráció, gyerekszoba dekoráció

A nagyobbaknak is meg lehet találni azt a fajta dekorációt, mely elnyeri a tetszésüket. Aki hisz benne, még egy saját készítésű álomfogóval is meglephetjük.

Természetesen nem csak ecsettel és festékkel lehet kidekorálni egy szobát, számos eszköz áll rendelkezésünkre, melyeket egy kis kreativitással varázslatos dolgokká tudunk alakítani.

Fali illusztrációkkal is feldobható a helyiség, rengeteg alkotó munkái közül választhatunk a boltokban. Az egyik ilyen művész Pajor Hanna.

gyerekszobát

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

 

Játszadozhatunk továbbá a különböző gyerekszoba kellékekkel, mint például a tárolódobozok. Nem szükségszerű a monoton egyszínű tárolódobozokat megvásárolnunk a hozzánk legközelebb álló boltban. Érdemes egy kicsit körülszemlélődni, hogy mégis milyen figurás, színes mintákkal tarkított dobozokat árulnak a piacon. De ha érzünk magunkban kedvet hozzá, magunk is kreálhatunk egyet, higgyék el meg lesz az eredménye.

Gyerekszobát kiegészítő játékok

gyerekszobát

Aztán ott vannak még a szivacsból kivágott állat- vagy mesefigurák, amelyek szerintem minden gyerekszobában már előfordultak. Rengeteg minta közül választhatunk, egyes boltok még egyedi kérésre is készítenek ilyen dekorációkat. Ezek színben és mintában is különbözőek lehetnek, akár mind a négy falra különböző minták csoportjait is elhelyezhetjük.

A lényeg, hogy miért hagynánk üresen és egyszínűen a falakat, amikor egyszerű ötletekkel, vagy éppen vásárolt dekorációkkal feldobhatjuk a helyiséget és vidám hangulatot varázsolhatunk a szürke hétköznapokhoz.

 

 

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0