google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Otthonunk dekorálásának egyik apró, mégis talán legismertebb mozzanata hűtőszekrényünk feldíszítése különböző hűtőmágnes-alkotással. Hasonló mágneseket vehetünk hobbiboltban vagy ajándékba is kaphatjuk, sőt, nyerhetjük is egy-egy közösségi, nyilvános játék alkalmával is őket. Ám nehéz találni olyan darabokat, melyek igazán illenek személyiségünkhöz, látjuk benne magunkat.

 

Jogosan vetődhet fel bennünk a kérdés: ,,Apró, szinte semmitmondó dolgokról beszélünk, miért lenne ennyire fontos egy pár kis mágnes?”- viszont ha jobban belegondolunk, az ilyen parányi tárgyak képesek lehetnek lakóhelyünket sokkal otthonosabbá varázsolni.

 

 

Készítsünk, hát egyedi hűtőmágnest! 

Az első, és talán a legfontosabb feladatunk, hogy kiválasszuk azokat a képeket, fotókat, melyeket szívesen nézegetünk minden nap. Ez lehet akár egy régebbi nyári utazás során készült fotó, akár egy családi portré, de lehet egy rajz, sőt, matrica is (ha nem szeretnénk maradandóan rögzíteni hűtőnkre azt). A lényeg, hogy ezeket a képeket- ha szükséges-, megszerkesztve, kinyomtatva alkalmazzuk a későbbiekben.

Related image

 

Amire még szükségünk lesz:

  • olló
  • pillanatragasztó
  • mágneses lap (sima vagy rácsos)
  • újságpapírral lefedett munkafelület

 

Alapanyagok a saját hűtőmágneshez

Az elkészítés menete:

1. Vágjuk körbe a választott képeket. Ebben a szakaszban még egyedibbé tehetőek a képek, szabadon variálható a vágási technika.

Íme pár ihletadó tipp:

a) az egyszerűbb, letisztultabb dizájn-t kedvelők választhatják a szokásos formákat: szögletes, téglalap, kör, ovális.

b) ha még jobban feldobnánk a mágnesünket, kivághatjuk a képen szereplő személy, tárgy, épület körvonalát

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

c) olyan formát is választhatunk, amely még inkább feleleveníti bennünk az emlékeinket (pl. egy franciaországi bortúrán készült képet borospohár formára nyírhatjuk)

 

2. Vágjunk le egy megfelelő méretű darabot a mágneses      lapból. Vigyünk fel egy réteg pillanatragasztót, és illesszük a      fénykép hátuljára. Körülbelül fél percig tartsuk nyomva a mágnest, hogy alaposabban ráragadjon.                                                                  (Tipp: A száradás alatt nyomjuk a mágnes az ollóval, annak érdekében, hogy ne ragadjanak oda ujjaink.)

Vágjátok kisebb darabokat a mágneses lapbólPillanatragasztó a saját hűtőmágneshezOlló segítségével odaragasztjuk a mágneses lapot a fényképhez

 

3. Hagyjuk száradni az előzőleg kiterített újságpapíron a kész, immár mágnessel ellátott képeket. 

 

Készülnek a házi hűtőmágnesek

 

(Tipp: Annak érdekében, hogy mágneseink strapabíróbbak legyenek, célszerű vagy vastagabb papírra nyomtatni képeinket, vagy laminálni a nyomtatott fotókat.)

 

 

Ezzel a kreatív ötlettel bearanyozhatjuk saját napjainkat, meglephetjük szeretteinket ünnepekkor, egyéb alkalmakkor. Különleges, egyedi ajándék, amivel nagy sikert lehet aratni.

Related image

Sikeres ötletelést, jó munkát a mágneskészítéshez!

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0