google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kerti dézsa

A fából készült változatnál fontos a karbantartás, amihez a Poli-Farbe Boróka oldószeres vékonylazúrt ajánlom, kiemeli a fa természetesszépségét, hosszantartó védelmet biztosít a kül-, és beltéri, puha-, és keményfából készített tárgyaknak és szerkezeteknek.

 

A lazúr jól beszívódik a fába rugalmas, vízlepergető,ellenálló felületet biztosít. A fa felületeknek tartós dekoratív színt kölcsönöz, mely hozzájárul a fa szerkezetének védelméhez.

Dézsakádak

A mai szóhasználatban fürdőkádnak nevezzük, és használjuk. Jó minőségű akác alapanyagát tekintve szakít a “modern” korral, de a kidolgozás a legmodernebb technológiával történik, kiiktatva a gyártásból a műanyagot és a zománcot. Az akác keményfa, ezért a mindennapi használat során nem keletkeznek sérülések a felületen. Erős fizikai behatás esetén a felületi javítás visszamaradó nyomok nélkül elvégezhető. Kül- és beltérre egyaránt ajánljuk, mindennapi használatra.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kültérre olajos felületkezelés, míg beltérre bármely színnel történő pácolás/natúrszín és lakkozás javasolt.

Fürdőkultúra – egy kicsit másképpen

A japán fürdők (onszen) sajátossága a melegvizű, 36-45 fokos medence és a természetes környezet. Építéséhez kizárólag természetes anyagokat, fát és sziklákat használnak, semmi csempe, a formák pedig többnyire lekerekítettek. Akár egyedül, akár társaságban, a fürdőzés abszolút kikapcsolódás a hétköznapi rohanásból, az elmélkedés és a bizalmas beszélgetések helye. Néhol pezsgőfürdő, illetve hidromasszázs is beépítésre kerül. A hívogatóan gőzölgő medencék roppant hangulatosak a szabad ég alatt.

 

Fűthető kültéri fürdődézsa

 

Kültéri dézsáinkban a víz melegítése beépített fafűtéses kályhával biztosított. A tűz táplálását tekintve kétfajta, alsó és felső típust gyártunk és építünk be. A kályhák anyaga minden esetben rozsdamentes, saválló acél.

 

 

Az ülőpadok, kályhaleválasztó rácsok, létrák és lépcsők akácfából, a rögzítéshez használt fém kötőelemek pedig minden esetben saválló, rozsdamentes kivitelben készülnek.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0