google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Valamit megvenni a hiperben nem kerül túl nagy erőfeszítésbe: elmész, leveszed, kifizeted, hazaviszed és használod, így azonban különösebben érzelmi értéke nincsen a dolognak. (Mondjuk, amikor megvettem a Huaweiemet, az már más tészta.) Ezért is jó, ha az ember saját maga készít otthon dekorokat, díszeket, vagy más tárgyakat. A kreatív ötletek megmozgatják az ember fantáziáját, és sokkal nagyobb jelentősége lesz számunkra egy gyertyának, amit mondjuk a barátunk, barátnőnk készített nekünk (vagy mi magunk), mintha csak megvettük volna valahol.

Ezért is szeretnénk segíteni Nektek pár ötlettel.

Kreatív ötletek 1: gyertyakészítés

Mindjárt itt van például a gyertyakészítés. Gyertyából bárhol bármikor kaphatunk sokféle színűt, formájút, méretűt. Azonban ezekben általában semmi különös nincsen, csak sima gyertyák. Azonban itt jövünk képbe mi, és a személyiségünk.
Vegyünk egy nagy üvegvázát, amelybe öntsük bele a gyertyát. A meleg, bensőséges hangulatért mi a krém-narancs-vörös színekben gondolkodnánk, de persze ez mindenkire egyénileg rá van bízva. Az üveg külső felére tortaalapokat dekupázsoljunk, így olyan lesz, mintha csipkeminta lenne rajta.

Kreatív ötletek házilag

A fahéjas gyertya mindig nagy kedvenc, hiszen amellett, hogy nagyon esztétikus, még az illata is finom. A nagy porcelántálba szórhatunk potpurrit is, de persze az őszi családi túra alkalmával begyűjtött erdei termésekkel, levelekkel is megtölthetjük. A gyertyának majd a végén kotorj egy kis helyet. A gyertya oldalához ragasztópisztollyal rögzítsük a fahéjrudakat, majd kössük körbe szalaggal.

Ha van régi teásdobozunk (fém), gyertyát öntve beléjük új funkciót kapnak, így ezeket is bátran felhasználhatjuk.

Kreatív ötletek 2: pecsételő henger

Egy nagyon jó és könnyen kivitelezhető ötlet, amikor az otthon található papírhengert újrahasznosíthatjuk. Attól függően, milyen formákat vágtok ki a dekorgumiból, végtelen, színes minta készíthető, így csak a fantáziátok szab határt.

  • A hengerhez az alábbiakra lesz szükségetek:
  • papírhenger (pl: alufólia henger)
  • dekorgumi
  • hobbiragasztó
  • ragasztópisztoly
  • akril festék
  • ecset
  • milton kapocs

Kreatív ötletek házilag

Fogj egy papírhengert és szúrj bele pár Milton kapcsot.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Kend be a hengert hobbiragasztóval és tekerd körbe egy kartonpapírral.
Ezután vágj ki különböző apró formákat a dekorgumiból és ragaszd vagy hobbiragasztóval, vagy ragasztó pisztollyal sűrűn egymás mellé, és akár egymásra is a papírhengeren.

Esetleg fából vagy egyéb anyagból érdemes mindkét irányból fogót készíteni, mert különben gyermekünk keze hamar csupa festék lesz.

Kend be lapos ecsettel akár különböző színű akrilfestékkel a hengert és már indulhat is a kreatív, alkotó játék.

 

Kreatív ötletek 3: papírmozaik

A papírmozaikot fotókartonból kivágott képeslapokra, kis képekre is felragaszthatják a gyerekek. Állhat a képeslap csak mozaikképből, de rajzolhatnak is a papírra és azt is kiegészíthetik mozaikkockákkal. A kartonra ragasztásnál a ragasztóstift használata célszerűbb.

Kreatív ötletek házilag

Kreatív ötletek 4: Tépkedős kép

Amikor a gyermek kis miszlikbe tépked egy papírt, talán el sem tudjuk képzelni, hogy egy ilyen, igazi tartalmat adó kép születhet a papírkupacból, pedig igen! És nem is bonyolult a technika!

+ Bónusz kreatív ötlet: Valentin-napi zsírkréta szívek közösen!

Hozzávalók:

  • régi zsírkréták
  • hőálló szilikon forma

Daraboljuk fel a zsírkrétákat, minél apróbb darabokra, majd szórjuk a hőálló formákba. (Természetesen bármilyen tetszés szerinti formát használhatunk.)

Kreatív ötletek házilag

Állítsuk a sütőt 200 fokra és tegyük be a krétákat kb. 10percre.

Miután kivettük, hagyjuk hűlni szobahőmérsékleten kb. 15-20 percet, majd óvatosan pattintsuk ki a krétákat a formákból.

 

Ugye, hogy szerintetek is jobban mutat egy házi gyertya a polcon? Ti szoktatok valamit készíteni házilag? (mármint a húslevesen kívül!)

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0