google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Az ajtódísz olyan, mint egy köszönés nekünk, és a vendégeknek. Az ajtódísz behívogat az otthon melegébe, hogy egy fáradt nap után beleroskadhassunk a fotelbe, és megpihenhessünk. Az ajtódísz nem túl hivalkodó, inkább visszafogott és bájos. Az ajtódísz jó, ha van. Készíts Te is ajtódíszt!

Így a tél végi hidegben jó érzéssel töltheti el az embert, ha már készülődik a tavaszra: eltereli a gondolatait a mínuszokról, ad egy kis plusz jókedvet, ráadásul szebbé is varázsolhatjuk a környezetünket! Csábító lehet a gondolat, hogy már most készüljünk a húsvétra, és ilyen jellegű ajtódíszt készítsünk, de ha belegondolsz abba, hogy még több, mint egy hónap van addig, utána pedig hamar aktualitását veszti, akkor máris jobb ötletnek tűnik valami más, friss tavaszi dekor elkészítése.

 

1. Vintage-dísz

Ajtódekorációk tavaszra

Ha vonzódsz a régi dolgokhoz, és szeretnéd megmutatni mindenkinek, akkor ez a vintage díszítés lesz a kedvenced! Kamerát, fényképezőgépet, de igazából bármit kiakaszthatsz, és ültethetsz bele egy kisebb csokor virágot.

2. Levendula-dísz

Ajtódekorációk tavaszra

A levendula persze kicsit szezonális, de ha nyílik, és van alkalmad szedni, akkor nagyon jól mutat az ajtódon! Egyből provence-i hangulatot varázsol a bejáratodhoz.

3. Óriási facímkék

Ajtódekorációk tavaszra

Ezek a fából faragott, óriási facímkék teret adhatnak, hogy igazán kifejezd a személyiséged. Lehet humoros, lehet melegen fogadó, igazából bármilyen, a lényeg, hogy tükrözze a bensődet!

4. Vidéki tulipánok

Ajtódekorációk tavaszra

Nem kell kiemelkedően nagy tudás, hogy impozáns ajtódíszt készíts, elég egy kisebb horganyzott vödör, és egy jó virágos, ahonnét friss rózsaszín, vagy fehér tulipánt tudsz venni.

5. Moha betűk

Ajtódekorációk tavaszra

A mohából készült betűk ideálisak lehetnek karácsonyi dísznek is (elnézve az időt, simán lehetne akár december), de húsvétra, sőt késő tavaszra is kitűnő választás.

6. Dekoratív fémkosár

Ajtódekorációk tavaszra

A rézszínű kis fémtartóhoz inkább a szárazvirág dekoráció illik. A kissé egyhangú kompozíciót azonban simán feldobhatjuk egy üdvözlő táblácskával, amire hangulatunktól függően krétával bármit írhatunk.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

7. Betű, virágból

Ajtódekorációk tavaszra

Egy dróthálót ügyesen meghajlítva bármilyen betűt megformázhatunk, erre pedig felfűzhetünk különböző virágokat. Ha időtálló alkotást szeretnénk, nyugodtan használjunk művirágot.

8. Öntözőkanna

Ajtódekorációk tavaszra

Egy igazi rusztikus, vidéki hangulatot varázsolhatunk, ha egy viseltes kannába pompázó virágokat rakunk. Minél színesebb az összeállítás, annál jobban ellensúlyozza a fémkanna kopárságát.

9.  Varrókosár

Ajtódekorációk tavaszra

Minden háztartásban megtalálható egy kis varrókosár, aminek a tartalmát fel is lehet használni a kompozícióhoz: használjunk minél többszínű cérnát, vagy gombolyagot. Ezek mellé nyugodtan ültessünk virágot, és máris kész egy nagyon helyes, igazi tavaszi hangulatú kosár!

10. Esernyő

Ajtódekorációk tavaszra

A tavasz általában igen szeszélyes, hol szikrázó napsütésre, hol borongós, szürke időre ébredünk, ezt a kettősséget pedig akár az ajtódíszben is könnyedén megjeleníthetjük. Ez az esernyős megoldás természetesen nem kifejezetten honi gondolat, leginkább az Egyesült Államokban találkozhatunk ilyesmivel, ahol a családok nagyon komolyan veszik a szezonális dekorációkat.

11. Díszes kerti tömlő

Ajtódekorációk tavaszra
A kerti tömlős megoldás is nagyon egyedi lehet: ha van egy régi, nem használt tömlőnk, csak tekerjük körbe, és kössük össze egy csokorral. A meghökkent vendégek biztos, hogy percekig fognak a bejárati ajtónknál állni! ,

12. Gumicsizma

Ajtódekorációk tavaszra
Szintén jó kis vidéki hangulatot lehet varázsolni egy kiaggatott gumicsizmával is.

13. Karikás dísz

Ajtódekorációk tavaszra

Ehhez nincs másra szükségünk, mint egy karikára (bármilyen vékony, merev, könnyen formálható anyag megteszi, melyet aztán akár be is vonhatunk valamivel, hogy ne legyen idegen a virágok mellett), valamint szép, tartós, ízléses művirág fejekre, melyeket ráerősíthetünk. Ez a dekoráció aztán egészen nyárig alkalmazható, hiszen a szikrázó napsütést idézi, mindamellett nem túl nagy, és nem is túl hivalkodó.

Ti szoktatok ajtódíszeket használni?

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0