google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Nem is lenne igazi a húsvét sonka, hímes tojás, édességek és természetesen csoki nélkül. Legyen az tojás forma, vagy nyuszi, a gyerekek imádják és csakis ez érdekli őket, a hímes tojást meg kenje mindenki a hajára.

A hölgyek számára a húsvét a készülődést jelenti, hogy festett tojással, süteménnyel várja a locsolkodókat. A gyerekek számára természetesen csokinyuszit és csokitojást szánunk. A boltokban azonban mint minden mást, ezt is horribilis áron kaphatjuk meg. Természetesen vannak a filléres változatok is, de azokat inkább senki ne vegye a szájába, mert egy tonna vaj feltapad a szájpadlására. Ha már mindenképpen vásárolni akarunk, akkor egy közepes árkategóriásat javasolnék, ami azért nem is olyan drága, de mindenképpen finom.
Aki azonban érez magában egy kis kedvet, nyugodtan készíthet saját kezű csokitojást és csokinyuszit. A következőkben ezekhez adunk tippeket.

Csoki tojás

Az első és legfontosabb lépés a csokoládé megolvasztása. Nagyon sokan ott rontják el, hogy feldobják a kis edénybe tördelt csokit a gáztűzhelyre, mert nem akarnak várni, míg a gőzfürdő felett megolvad a csoki és még mosogatni is többet kell. Az egyik főzős műsorban láttam egy trükköt, mellyel közvetlenül a tűz felett is megolvasztható a csoki és nem ég oda! Abba a kis edénybe tegyünk egy picike, kb. majd egy evőkanálnyi olajat és azt melegítsük fel. Aztán egyszerre borítsuk bele az összetördelt csokit és a tűzhely legkisebb lángján folyamatos keverés mellett felolvaszthatjuk. Ha érezzük, hogy le akar égni, egy picit levehetjük a tűzről. Így kb. 2 perc alatt meg is van az olvasztott csokink.

csoki

Keress egy olyan formát, aminek fél tojás alakja van. Töltsd meg úgy olvasztott csokival, hogy egy ecset segítségével felkened az oldalakra is, és ne legyen benne túl sok. A felesleget egy kés végighúzásával levághatjuk.

csoki

Amint megszilárdult a csoki már csak össze kell ragasztanunk. Ehhez a maradék megolvasztott csoki tökéletesen megfelel és amíg megszilárdulnak egy tojástartóba nyugodtan belerakhatjuk, így nem tudnak felborulni és szétesni.

csoki

Díszítheted bármivel, ami csak megtalálható a konyhában. Ételfesték, fehér csokoládé, dekorcukor, éld ki nyugodtan a fantáziádat. Aki egy kis extrát is akar belevinni még mogyorókrémet vagy apró cukorkákat tölthet bele, vagy olvasztott csokoládé segítségével névre szólóan készítheti őket. A gyerekek és a felnőttek is egyaránt imádni fogják.

csoki

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

csoki

Csoki nyuszi babapiskótából

Igazán egyszerű elkészíteni, mégis telitalálat lesz a vendégek részéről. Nincs másra szükség, mint csokira, korongos babapiskótára, és fehér csokira vagy pehelycukorra, a lényeg hogy fehér legyen, valamint egy kis lyukú kinyomóra, amelyen az olvasztott csokit tudod kinyomni. De ha nincs ilyen kinyomód, zsírpapírból is tudsz készíteni magadnak egyet, csak az egyik csücskét megfogod és feltekered a kezedre úgy hogy a végén kúp alakú legyen. A legvégét lecsippented ollóval és máris csorgatható a csoki.

csoki

Zsírpapírra rajzolj egy nyuszi fejet úgy, hogy egy kört csinálsz két füllel. Aztán jönnek a babapiskóták. Mártsuk bele olvasztott csokiba őket és rakjuk az elkészített nyuszifejünkhöz úgy hogy 1/3-ad részben takarja a fejet. Aztán amíg még folyékony a csoki, a babapiskóta aljára biggyesszünk egy pehelycukrot, vagy ha a fehér csokit választottuk, akkor egy előre elkészített csoki korongot. Nagy sikere lesz azt garantálom.

csoki

Mini bonbon

Használhatunk hozzá félkör formát, vagy egyszerűen a régi bonbonos dobozokból kivett formát. Nekem ebből már van egy jó pár, virágmintás, szívecskés, sőt még a kisfiam adventi naptárjának formáit is megtartottam. Ezekből nem csak bonbonokat, hanem a tortára díszítéseket is készíthetünk. Vehetünk a boltba több féle csokit is, legyen mondjuk ét, tej és fehér csoki a színek kedvéért. Az elkészítéshez mindhárom csokit olvasszuk fel, majd mondjuk csepegtessünk egy kis fehér csokit a formákba. Ezt nyugodtan elmaszatolhatjuk egy fogpiszkálóval. Aztán vagy tejcsokival, vagy étcsokival, vagy éppen felváltva mindkettővel felönthetjük a formát. Aztán ha megszilárdult csak ki kell szednünk a formából. Akinek kedve van hozzá, vehet ételfestéket, ami egy kicsit sűrűbb, és azzal becsíkozhatja a forma alját és utána mehet a csoki. Egyszerű, de mégis ellenállhatatlan finomság.

csoki

Na most már teljes mértékben csöpögök a csokira. Az biztos, hogy valamelyiket ki fogom próbálni húsvétra és reméljük úgy is sikerül, ahogy szeretném.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0