google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Legyen szó műanyag vagy szilikon jégkocka- tartókról, ezek a konyhai eszközök könnyen beszerezhetőek, és olcsóak is. Mindemellett, nevével ellentétben nem csak jégkocka készítésére alkalmas; számos más kreatív módja van felhasználásának. Ezek közül mutatunk most be 10 tippet.

Ebben a részben nem rugaszkodunk el túlságosan az alapfunkciótól, de új köntösbe öltöztetjük ezt a kis eszközt, kiszélesítve ezzel a felhasználási javaslatokat.

 

Következzen a 10 kreatív felhasználás:

 

1. Friss gyümölcs lefagyasztása

Friss gyümölcs - Jégkocka- tartó- 10 kreatív felhasználás

Ha szeretjük a friss bogyós gyümölcsöket, de azt már kevésbé, amikor a fagyasztóban összeragadnak, a jégkocka- tartó tálca a megoldás. Egyszerűen tegyük az apró rekeszekbe a gyümölcsöket (áfonya, fekete-ribizli, málna, eper, stb.)  majd töltsük fel vízzel. A víz megvédi a gyümölcsöket a fagyási sérülésektől. Nagyszerű módszer arra, ha csak egy pár szem gyümölcsöt ennénk, de akár ízesítőként is használhatjuk különböző üdítőkbe.

 

2. Citromlé

Citromlé - Jégkocka- tartó- 10 kreatív felhasználás

Ha van a háztartásban felesleges citrom, lime, facsarjuk bele a levet a rekeszekbe, és fagyasszuk le. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kevés vizet. A fagyott citromlevet felhasználhatjuk teába, limonádéba vagy más üdítőkbe. Amellett, hogy egy forró nyári napon igazán hűsítő lehet, a citrom/lime friss íze nagyszerű élményt nyújthat, ráadásul, az üdítőt nem fogja felvizezni=elrontani a jég olvadása közben.

 

3. Cukorszirup

Cukorszirup - Jégkocka- tartó- 10 kreatív felhasználás

Ha egyszerű cukorszirupot fagyasztunk le a rekeszekben, tökéletes édesítőt kaphatunk. Ezzel a módszerrel kiküszöbölhetjük a különböző ízlésű emberek problémakörét: mindenki saját szájíze szerint ízesítheti italát. Édesen szeretjük a limonádét? Tegyünk a pohárba 3 kockát! Esetleg a citrom frissítő íze az, ami levesz a lábunkról? 1 kocka bőven elég! Szabadon kísérletezhetünk a tökéletes keverékért; mixeljük az előző tippet és ezt.

 

4. Jegeskávé

Jegeskávé - Jégkocka- tartó- 10 kreatív felhasználás

A jegeskávé egy nagyszerű dolog, ám nem csak cukrászdákban, kávézókban élvezhetjük: otthon is könnyedén elkészíthetjük! Nincs más dolgunk, csak beleönteni a rekeszekbe a kávét, és a többit a fagyasztóra bízni.
A fagyott kávét felönthetjük még több kávéval, vagy tejjel, a lényeg, hogy nem fogja felvizezni italunkat. miközben olvad, így a teljes ízt élvezhetjük egészen az utolsó cseppig.

 

5. Chai tea

Chai tea - Jégkocka- tartó- 10 kreatív felhasználás

A kávéhoz hasonlóan chai teát is készíthetünk fagyasztva. Készítsük el a natúr chai teát, és az eddigiekhez hasonlóan fagyasszuk le. Ha kész, tetszőleges mennyiségű jégkockát felhasználva öntsük fel tejjel, teával vagy más ínyünkre való itallal.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

 

6. Bor- kocka

Bor- kocka - Jégkocka- tartó- 10 kreatív felhasználás

Akár maradék borról van szó, akár egy egész üvegről, amit direkt ilyen célra szereztünk be, mind lefagyaszthatjuk. Ezzel a technikával szintén megakadályozhatjuk a felvizesedést, de akár üdítővel keverve is kitűnő ízeket nyújt.

 

Az italok ízesítése, hűtése után térjünk át az egyszerű édességekre, apró nassolni valókra.

 

7. Zselégolyók

Zselégolyók - Jégkocka- tartó- 10 kreatív felhasználás

Ha ,,szabad kézzel” nem szeretünk apró zselégolyókat, zselékockákat készíteni, segítségül hívhatjuk a jégkocka- tartókat. Egyszerűen keverjük össze a zselatinport vízzel, majd adagoljuk bele a rekeszekbe és ízesítsük tetszés szerint, pl.: gyümölcsökkel.
Tekintve a zselatin tulajdonságait, ezt nem kell betennünk a fagyasztóba, csak meg kell várnunk, amíg a zselé megköt, és már fel is szolgálhatjuk az egyforma, egységes édességeket. Nagyszerű ,,partikaja” lehet, de akár egy állandó nasi is készülhet belőle.

 

8. Gumicukor- kockák

Gumicukor- kockák - Jégkocka- tartó- 10 kreatív felhasználás

A gumicukor- kukac a gyerekek nagy kedvence lehet, ám ha önmagában nem elég ,,visszataszító” egy ijesztőbb témájú bulihoz vagy akár Halloween-re, farsangra, készítsünk belőlük egy fura édességet. Fagyasszunk le egy kevés üdítőt- bármilyet-, és mielőtt berakjuk a fagyasztóba hűlni, állítsuk bele a gumicukor- gilisztákat. Ha szükségesnek találjuk, tegyünk bele jégkrém-pálcikát is, hogy egy kevésbé maszatolós édességet kapjunk.

 

9. Mini előétel

Mini előétel - Jégkocka- tartó- 10 kreatív felhasználás

Szilikon jégkocka- tartóban akár süthetünk is. A receptek és variációk határa a csillagos ég: bármilyen ételt elkészíthetünk mini formában. Előételként is felhasználhatjuk, ám amennyiben baráti társaságunkban/családunkban van olyan személy, aki esetleg gluténérzékeny, készíthetünk számára külön nassolni valót egy-egy összejövetel alkalmával, így ő sem marad ki a ,,buliból”. Persze, bárki fogyaszthatja érzékenységtől függetlenül, mivel ugyanolyan finom, mint bármely más étel.

 

10. Sushi

Sushi - Jégkocka- tartó- 10 kreatív felhasználás

 

Minden sushi- imádó tudja, hogy kedvenc halételét igen nehéz házilag elkészíteni: nagy mértékű odafigyelésre, és kézügyességre van szükség, emellett néha még különleges hozzávalókra is szükség lehet. Ahhoz, hogy tökéletes alakú sushit készíthessünk, a jégkocka-tartó kiváló segítséget nyújt. Dobáljuk bele a rizst és a többi hozzávalót a rekeszekbe, majd egyszerűen szolgáljuk fel. Ne felejtsük el mellőle a wasabit sem!

 

Következő tematikus cikkünkben újabb 10 tippet mutatunk be a jégkocka- tartók felhasználásához, ám ezúttal áttérünk a desszertekre. 

 

Más hétköznapi tárgyakat is többféle módon fel lehet használni. A következő címekre kattintva, kideríthetjük, mit és hogyan hasznosíthatunk:

10 meglepő felhasználási tipp- A …

 

 

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0