google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

A nyár egy csodálatos évszak. Meleg az idő, szabadon járkálhatunk miniszoknyában, forrónadrágban. Könnyed ruházatunk mellett azonban érdemes figyelnünk bőrünk, arcunk egészségére és saját magunkra is. A következő szépségtrükkök könnyen segíthetnek a mindennapokban. 

1. Aloevera jégkocka

Ha leégtünk a napon, semmire sem vágyunk jobban, mint arra, hogy lehűthessük magunkat, és kezelhessük a kellemetlen bőrpírt. Ehhez nagyszerű megoldás, ha aloeverás krémet (vagy ha elérhető, egy egész aloélevél zselés belsejét) töltünk egy jégkockatartóba, majd berakjuk a fagyasztóba pár órára. A krémes, zselés állag miatt nem fog teljesen belefagyni a jégkockatartóba, éppen ezért, könnyen kivehető, használható lesz. Fogjunk egy kockát, és dörzsöljük meg vele a nap-égett felületet, és élvezzük, ahogy hűsíti és ápolja az érzékeny bőrt.

Aloevera jégkocka

 

2. Sárpakolás

sárpakolás

A sárpakolás számos bőrbarát előnnyel rendelkezik. Mint a legtöbb szépségápolási cikket, ezt is könnyedén el lehet készíteni otthon, házilag. Ezzel nem csak a plusz költségektől szabadulhatnunk meg, de bátran variálhatunk az összetevőket illetően. A következőkben egy kávés sárpakolás elkészítését mutatjuk be:

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál bentonit agyag;
  • 2 evőkanál kávézacc;
  • 2-5 evőkanál almaecet (vízzel is helyettesíthető)

hozzávalók

 

Elkészítés:

Egy kis tálban keverjük össze az agyagot és a zaccot, majd lassanként adjuk hozzá az ecetet/vizet, egészen addig, amíg krém állagú keveréket nem kapunk. Ha ezzel készen vagyunk, körkörös mozdulatokkal helyezzünk fel arcunkra a sárból, majd hagyjuk állni 10-15 percig. Ha lejárt az idő, mossuk le, és tegyünk fel egy vékony réteg hidratálókrémet arcunkra, hogy megelőzzük a kiszáradást. A kávézacc újjáéleszti a bőrt és eltávolítja a száraz, elhalt bőrt, az agyag kitágítja a pórusokat, így rövid idő alatt kitűnő arckezelést kaptunk fillérekért.

 

3. Zsírkrétából szájfény

Akár elolvadt a szájfényünk, mert a napon felejtettük, akár összetört, egy egyszerű házi praktikával készíthetünk saját, egyedi sminket is. Ehhez a következők szükségesek:

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0
  • egy egész darab zsírkréta (csinálhatjuk 2-3 különböző színből is, a lényeg, hogy egy egészet tegyen ki, tehát lehet 1/2+1/2; 1/3+1/3+1/3; de akár 1/3+2/3 is)
  • fél evőkanál sheavaj (bármely illatszerboltban fellelhető)
  • fél evőkanál szabadon választható olaj (kókusz, mandula, argán, stb.)
  • egy nagy fém merőkanál
  • melegítő berendezés (gyertya)
  • kis fémkanál
  • egy kicsi, üres tárolóedény (ez lehet egy kiürült szájfény-tartó, vagy egy kontaktlencse tartó doboz is)

Elkészítés:

1. Válasszuk ki a számunkra megfelelő színeket

Választhatunk egyféle árnyalatú színeket, de megpróbálhatunk teljesen egyedi színeket is keverni.

piros árnyalatok

 

2. Szedjük le a papírt a zsírkrétá(k)ról.

csupasz zsírkréták

 

3. Tegyük a merőkanálba a zsírkrétát, a sheavajat, és a választott olajat.

Ahhoz, hogy gyorsan olvadjon a zsírkréta, minél apróbb darabokra kell törnünk.

 

4. Olvasztás

Tegyük a merőkanalat a gyertya fölé 5 centire. Kb. 30 másodperc után elkezd olvadni a zsírkréta. Keverjük a másik kanállal az elegyet, egészen addig, amíg el nem dolgoztuk teljesen a hozzávalókat.

olvasztás

 

5. Adagolás

A kanállal óvatosan merjük bele a tárolóedénybe a már kész szájbalzsamot. A keverék forró, ügyeljünk arra, hogy ne forrázzuk le vele magunkat!

adagolás

 

 6. Hűtés

Tegyük hűtőbe, és hagyjuk hűlni 15 percig.

A legjobb, legmókásabb része az egésznek, hogy kitapasztalhatunk különböző színkeverékeket. Egy pár doboz zsírkrétával csodás dolgokat hozhatunk létre!

 

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon, és keresd a legújabb tartalmakat az oldalon!

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0