google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Sok apuka megretten a feladattól, ha egyedül marad otthon a fiúkkal. Nekik próbálunk most segíteni különböző ötletekkel, igazi apa-fiú programokkal, kinti és benti lehetőségekkel egyaránt, hogy ne csak a csajok szórakozzanak jól!

 

Legózás – az igazi apa-fiú program

Emlékszem, anno mennyit legóztam gyerekkoromban, és még mindig megvan egy nagy sárga vödörben az összes alkatrész. Űrbázisokat, robotokat építettem, ha pedig kaptam egy Star Wars-os legót, akkor teljesen el voltam varázsolva hetekig. Ha pedig gyerekkel vagy, ismét előszedheted ezeket a kis építőkockákat, így nemcsak a gyerekkel szórakozhattok jól, de nosztalgikusan, opálos szemekkel újra is élheted a gyerekkorodat!

Barkácsolás

A gyerekkel való barkácsolásban az a jó, hogy nem kell megfelelned senkinek, így ha nem is vagy ezermester, akkor is el tudod varázsolni! Elég, ha megmutatod neki, hogyan szegeljen össze két deszkát, mi az a csavarhúzó, fúró, behajtógép. Az igazán bátrak persze azt is megmutathatják, hogyan készül egy asztal, vagy egy polc.

A műszaki beállítottságú apák pedig előkereshetnek egy régi, kiszuperált tévét, vagy rádiót, szétszedhetik, és megismertetheti a gyerekekkel a nyomtatott áramkörök, és a kondenzátorok világát, vagy összerakhatnak együtt egy asztali PC-t.

Kulturálódás

Emlékszem még azokra az unalmas, sulis múzeumi (és parlamenti) látogatásokra, amikor már mindenki inkább ment volna a mekibe, vagy bárhova, mintsem hogy még egy órát a tárlatvezetésen kelljen lennie. Ma már szerencsére vannak egyéb opciók, amik jobban lekötik a gyerekek figyelmét, elég csak a Csodák Palotájára (www.csopa.hu) gondolni. Itt leginkább interaktív, tudományos kiállításokat találhattok, amik játékosan vezetnek rá a fizikára, a természettudományokra úgy, hogy mindenki igazán jól szórakozhasson.

A Planetárium igazi retró élményt nyújt, így azoknak ajánljuk, akik nyitottak a nosztalgikus élményekre. A hely 35 éve fogadja a Népligetben a tudományos ismeretre szomjazókat, és különféle előadásokon avat be bennünket a bolygók titkaiba.

Szabaduljunk

Bizonyára mindenkinek feltűnt, hogy lassan több szabadulószoba lesz, mint ahány kínai büfé. Ez nem feltétlenül baj, ugyanis ezek a legkülönfélébb helyszíneket, és élményt nyújtják a látogatóknak. Lehet válogatni nyomozós, rejtvényes, kódtörős szobák között, és több olyan van, ahová gyerekkel is bátran mehetünk!

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Túrázzunk

Gyerekként utáltam túrázni, nyűgnek éreztem, ami csak elszakított a tévéjátékomtól, a meséktől, és a legóktól, de felnőtt fejjel visszagondolva, mindig kellemes érzés fog el. Ezek a túrák ugyanis megmutatták, hogy hazánk gyönyörű hely, és a világ sokkal nagyobb, mint négy fal, és egy tévéjáték. A túrázás szerencsére évszaktól független, így bármikor elmehettek a gyerekkel a várlátogatóba, a sümegi várnak is remeg programjai vannak. Akik azonban inkább a természet szépségeire kíváncsiak, megnézhetik a neten a Kék túra útvonal állomásait. Jó, ha a gyerek választ az úti célról, így garantált a jó szórakozás!

Sportoljunk

Ha olyan apuka is vagy, aki inkább a tévé előtt sörözve nézi a meccset, jó ha néha felkelsz a kanapéról, és megmutatod a fiadnak, hogy van benned harci szellem! Egy sima passzolgatás, dobálgatás is jó móka, de ha több apukával és a gyerekeikkel is összeálltok, egy focimeccs még nagyobb élményt jelent. Ha pedig kint vacak az idő, jöhetnek a benti sportok: a sakk, a darts vagy a billiárd.

Kártyázzunk

Ki mástól tanulhatná el a fiad a kártyázás alapszabályait és trükkjeit, mint a saját édesapjától? Legyen szó zsírozásról, pókerről, römiről, vagy bármi másról, avassuk be a gyerkőcöt a kártyázás rejtelmeibe! Csak ne felejtsük el, hogy a tanítvány nagyon hamar túlnő a mesterén…

Fürödjünk

Nyáron a Balaton, vagy a Velencei-tó számtalan strandja közül választhatunk, ahol fürödhetünk, fagyizhatunk és úszhatunk egy jót, a hűvösebb hónapokban pedig választhatjuk a fedett változatot, a termálfürdőket, ahol ugyancsak jól szórakozhatunk.

Mozi

Egy igazi menekülőútvonal az apáknak a mozi, de néha az egyszerű megoldások a legjobb megoldások. Ha vetítenek egy jó Pixar, vagy már animációs filmet, akkor irány a mozi!

Meséljünk, és játsszunk 

Lehet, hogy a rengeteg programkínálat mellett a fiúnk egyszerűen úgy dönt, hogy nincs kedve kimozdulni, egyszerűen csak azt szeretné, hogy közösen játszunk, vagy, hogy meséljünk neki. Ne ijedjünk meg a spontán feladattól: meséljünk magunkról, a saját gyerekkorunkról, arról, hogy mi mit szerettünk játszani az ő korában. Ilyenkor előjöhet a bújócska, vagy más játékok, a lényeg, hogy lekössük vele gyermekünk figyelmét!

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0