google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Ebben az időszakban nem egyszerű kitalálni, milyen jelmez a menő éppen. Emlékszem, kissrác koromban mindig harc ment a farsangi jelmezekért. Minden fiú Zorró akart lenni, a lányoknál pedig a Hercegnő-királylány-tündér szentháromság volt a nyerő. Én inkább kihúztam magam ezekből, és lettem robot, meg Tapsi Hapsi.

Nem egyszerű kitalálni, hogy ki, minek öltözzön farsangkor, főleg, ha már konkrét elképzelése van a lurkónak. De mit tegyünk akkor, ha sehol sem találunk megfelelő ruhát?

Adunk néhány farsangi jelmez ötletet, amit bárki összedobhat otthon!

Először a kissé nehezebbekkel kezdjük, de a végére tartogatunk egy igazi megúszósat is, amit a kevésbé ügyesek is maximum öt perc alatt megoldhatnak!

1. BB-8 jelmez

Zorró kora már ugyan lejárt, de a Star Wars a másodvirágázását éli. Ha pedig a kissrác BB-8 akar lenni, akkor sem kell kétségbeesni, hiszen a recept fent van a neten! Maga a jelmezkészítés ugyan igényel némi rutint, de egy kis idővel, és odafigyeléssel szuper kosztümöt lehet varázsolni!

Farsangi jelmez fiúknak
Forrás: Desert Chica

Ami a kosztümhöz szükséges:

  • Papír lámpabúra
  • Biztosító tű
  • Fehér, fekete, illetve szürke duct tape
  • Kartonpapír

Ami pedig a kalaphoz:

  • Valamilyen szűrőedény
  • Fa tipli
  • Fekete, fehér duct tape
  • Szürke, narancs és fekete festék
  • Buborék fólia
  • Habszivacs

 

Az alábbi videó megmutatja, hogyan készítsük el:

2. Yoda jelmez

Ha igazi Star Wars-fan a fiú, de nem érezzük magunkat elég ügyesnek a BB-8 jelmez elkészítéséhez, jó, ha sikerül Yoda-felé terelni, ezzel ugyanis sokkal könnyebb dolgunk van. Elég, ha van otthon egy zöld, kötött sapkánk, és egy kis vattánk a füleknek. Botot, és fehér mellényt pedig bárhol tudunk szerezni!

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Farsangi jelmez fiúknak
Forrás: Pinterest

 

3. Kalóz jelmez

Johnny Depp szerencsére megadta nekünk azt a csodát, hogy a kalózjelmezek soha ne menjenek ki a divatból, így jó, ha farsang előtt megnézetjük a lurkóval A Karib-tenger kalózai valamelyik részét, hiszen ez a megúszósabbak közül való. A szemkötőhöz elég egy fekete karton, és egy gumi, a szakállhoz egy filctoll, ha pedig van játékkardunk, már gyerekjáték az egész. Csak egy kendő, és néhány halálfej kell, hogy egy pillanat alatt Jack Sparrow-t varázsoljunk a porontyból!

Farsangi jelmez fiúknak
Forrás: choosetothrive.co.uk

4. Popeye jelmez

Ez is igényel némi tudást, hiszen fel kell varrni a nagy gombokat, és valahogy el kell készíteni az alkart is. Ehhez jó, sikerül vennünk szivacsot vagy vattát, amivel ki tudjuk tömni a sztreccses, bőrszínű darabot. Jó, ha a papának, vagy ismerősnek van egy nem használt pipája, de ha mégsem, egy henger alakú fából egy kis facsavar segítségével hamar össze tudunk eszkábálni egyet.

Farsangi jelmez fiúknak
Forrás: Pinterest

+1. Megúszósoknak – Szellem kosztüm

A végére egy igazi megúszós kosztümöt tartogattam, ami nem más, mint a szellem! Ha az embernek sem ideje, sem kézügyessége nincs, csak fog egy fehér lepedőt, egy fekete filctolllat és egy ollót, tényleg nincs benne semmi ördöngösség, és maximum három perc alatt megvan, a siker pedig garantált!

Farsangi jelmez fiúknak
Farsangi jelmez fiúknak

 

Mint sok más esetben, itt is a szórakozás, és a gyerekkel töltött idő a legfontosabb. Ha nyűgnek érezzük, túlságosan lestrapáltak vagyunk hozzá, akkor inkább bízzuk magunkat a hiperekre, vagy egyéb boltokra és vásároljunk be ott, így sok felesleges kiabálástól és idegeskedéstől kíméljük meg magunkat is, és a gyerekeket is.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0