google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Egy új tanév kezdete izgalmas időszak lehet a gyerekek és a szülők számára. Már a nyár vége felé be kell szerezni az iskolához szükséges alapanyagokat, írószereket. Egy ilyen iskolakezdési bevásárlókörút alkalmával rengeteget költünk, még akkor is, ha a legalapvetőbb, legegyszerűbb cikkeket vásároljuk meg, hát még akkor, amikor gyermekünk az ,,extrább” kinézetű (ezzel együtt ,,extrább” árú) termékeket nézi ki magának. 

Hogy megkönnyítsük a szülők dolgát, összeszedtünk három ,,csináld magad” technikát, amivel amellett, hogy spórolhatunk, még egyedibbé tehetjük gyermekünk felszerelését. Következzenek, tehát, az iskolakezdési tippek:

 

1. Dekortapasz a ceruzán

Dekortapasz ceruza - DIY iskolakezdési tippek

Az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy megszerettessük gyermekünkkel az iskolát, ha feldobjuk az írószereit. Mivel az első években amúgy is szinte csak ceruzát használnak a kisiskolások, miért is ne dekorálhatnánk ki azt? Mindössze néhány színes dekortapaszra lesz szükségünk, amiket körbetekerünk a ceruzán, létrehozva egy egyedi írószer, csinos, kis köntösben.

Megjegyzés: Ha a hegyezés miatt aggódnánk, ne tegyük! A dekortapasz nem akadályozza meg hegyezőt abban, hogy rendesen végezze a munkáját. 

DIY iskolakezdési tippek

Íme, pár tipp a díszítés kapcsán: 

Dekortapasz a ceruzán - DIY iskolakezdési tippekDekortapasz a ceruzán - DIY iskolakezdési tippekDekortapasz a ceruzán - DIY iskolakezdési tippekDekortapasz a ceruzán - DIY iskolakezdési tippek

 

2. Filc ceruzatartó

Egyszerű, ám mégis egyedi, és szokatlannak mondható praktika ez, amit még saját magunk is hasznosíthatunk a munkahelyen, ha épp úgy adódik. A filc az egyik legjobb anyag, amivel ezt a technikát alkalmazni lehet, de természetesen használhatunk egy egyszerű vászon anyagot, habszivacs-lapot is.

DIY iskolakezdési tippek
filc
DIY iskolakezdési tippek
vászon
DIY iskolakezdési tippek
habszivacs

A mérete attól függ, mennyi írószert szeretnénk tartani benne, de könnyítésként egy 12-es ceruzakészlet elhelyezéséhez szükséges méretekkel példálózunk- 25 cm hosszú, 20 cm széles anyagdarabra van szükségünk. Egyéb hozzávalók:

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0
  • masni vagy szalag
  • varrókészlet
  • vágóeszköz (olló és papírvágó szike)

 

Elkészítés:

Kiterítjük a választott anyagot és mind a négy oldalán bemérünk 2-2 centit. Az így kialakult téglalap lesz a tárolórész.

A vágásnak több módja van, de a cél az, hogy olyan ,,zsebecskéket” kapjunk, amelyekbe könnyen ki-, és be lehet csúsztatni az írószert. Lehet csak kis lyukakat vágni az anyagba úgy, hogy a ceruzát két ,,zseben” keresztül juttassuk át, ez így néz ki:

Filc tolltartó - DIY iskolakezdési tippek

de akár úgy is, hogy a kimért területet felcsíkozzuk, majd cikkcakkban fűzzük be a ceruzát, valahogy így:

Filc tolltartó - DIY iskolakezdési tippek

Vegyük a tűt és a cérnát, és a tartó valamelyik végéhez varrjuk hozzá a masnit. Ez fogja összekötni a tolltartót.

Ha ezzel is megvagyunk, görgessük fel a masni nélküli résztől kezdve az anyagot, majd kössük össze a masnit. Kész is van az egyedi tolltartó- guriga.

Filc tolltartó - DIY iskolakezdési tippek

 

3. Egyedi könyvjelző

A könyvjelzőkészítés az egyik legismertebb DIY cikk, hiszen amíg vannak könyvek, addig kellenek könyvjelzők is, emellett ajándéknak sem utolsó. A következőkben egy egyszerű, ám annál egyedibb végeredményt produkáló technikát mutatunk be.

Hozzávalók: 

  • kemény felületű lap (vehetünk kartonlapot az írószerboltokban, de akár újra is hasznosíthatjuk* a müzlis dobozok vagy egyéb háztartási termékek kartonjait)
  • színes cérna (minél élénkebb, annál jobb)

 

Egyedi könyvjelző - DIY iskolakezdési tippek

 

*Az újrahasznosításról bővebben itt.

 

Elkészítés: 

Szúrjunk a kartonlapba egy nekünk tetsző geometrikus alakzatot:

Egyedi könyvjelző - DIY iskolakezdési tippek
Kezdjünk egy egyszerű csillagformával,
Egyedi könyvjelző - DIY iskolakezdési tippek
és ha ráéreztünk, jöhetnek a bonyolultabb alakzatok, mint a szív,
Egyedi könyvjelző - DIY iskolakezdési tippek
vagy a repülő.

Bármilyen alakzatot készíthetünk.

Ha végeztünk a lyukakkal, fűzzük át a cérnát rajtuk megfelelően- ezzel lehet kicsit szöszmötölni, mire rájövünk, milyen sorrendben húzzuk át a cérnát, de megéri a végeredmény!

 

Ha tetszett a cikk, kövesse Facebook oldalunkat, ahol további érdekes tippeket lehet találni, és az esetlegesen felmerülő kérdésekre is válaszokkal tudunk szolgálni.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0