google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

A furcsa névre minden bizonnyal sokan felkapják a fejüket, pedig csak egy egyszerű japán horgolási technikáról van szó. Szuper állatokat, bábukat készíthetsz ezzel a módszerrel, mutatom is, hogy hogyan!

Az amigurumi 15 éve, 2003-ban indult világhódító útjára, és leginkább állatokat, bábukat készítenek ezzel a módszerrel. Az amigurumik elkészítésének van egy pontos menete, leírása, amihez itt találsz segítséget.

Az egyszerűbbek egy darabból készülnek, vannak bonyolultabbak, amiket viszont több darabból varrnak össze.

Bár lehet, hogy első blikkre bonyolultnak tűnhet a dolog, kezdőknek is bátran ajánlható ez a horgolási technika!

amigurumi horgolás

Általánosságban elmondható, hogy az amigurumihoz a következő eszközökre van szükséged:

  • Fonal
  • Horgolótű
  • Hímzőfonal
  • Biztonsági szemek
  • Vastagabb tű
  • Filc
  • Poliészter
  • Olló
  • Tűbefűző

A legszélesebb körben elterjedt fonalfajta a fésűsgyapjúfonal és az akrilfonal. Poliészter a kitöméshez kell, de ha úgy látod, használhatsz más, általad jobban kedvelt anyagot is!

 

1. Micimackó amigurumi

A Micimackó figurával nem lehet mellélőni! Mindenki imádja, ráadásul az elkészítése sem túl bonyolult. Ha kíváncsi vagy a részletes elkészítése módra, kattints a képre, és a tutorial videó segítségével megtudhatod, hogyan kösd meg Róbert Gida barátját!

amigurumi horgolás

2. Panda amigurumi

Egy gyakorlott horgoló simán el tudja készíteni a pandát kevesebb, mint egy óra alatt! A képre kattintva itt is találsz egy nagyon jó kis videót, aminek a segítségével te is el tudod készíteni a pandát.


amigurumi horgolás

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

3. Horgolt kawaii készítése

A kawaii szintén japán szó, jelentése kábé annyit tesz, hogy aranyos. Márpedig ha ránézünk erre a horgold fűhajas babára, mi más jutna eszünkbe?! A fűhaja miatt szükség van egy mini virágcserépre, és öntözésre, de az ügyességünkön kívül semmi más extra nem kell hozzá!

amigurumi horgolás

4. Polip amigurumi

A legegyszerűbb figurák, az összes itt fellelhető közül, ezek a színes polipok. A videó lépésről lépésre megmutatja, hogyan kell horgolni!

amigurumi horgolás

5. Horgolt baba

Ha még csak most ismerkedsz az amigurumival, javaslom, hogy ne ezzel a babával kezdd, ugyanis kicsit komplikáltabb, mint az előző fonal polip. Persze kis idővel, és energiával Te is elsajátíthatod az alaptechnikákat, és így akár egy óra alatt tudsz egy ilyet kreálni!

amigurumi horgolás

Ha szeretnél látni egyéb kötési technikákat, nézd meg a fonalból készült ajándékokról szóló cikkemet!

Amennyiben bármilyen kérdésetek, kérésetek, észrevételetek vagy ötletetek van, bátran tegyétek fel itt, vagy Facebookon!

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon és Pinteresten, ahol további érdekes ötleteket találsz!

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0