google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

A körömlakk egy kiegészítő, bármit is visel az ember. Egy igazán eklektikus és egyedi festés pedig számtalan bókkal, csodálattal járhat. Mindezek mellett, melyik hölgy nem szereti ha színek garmadája lepi el körmét? Ha unjuk a monoton színeket, és valami igazán csajos, izgalmas mintát szeretnénk kipróbálni anélkül, hogy időpontot kell kérnünk és pénzt kiadnunk bizonyos mintákra, dizájnra, készítsünk otthon, mindennapi tárgyak segítségével egyedi körömművészetet!

Az előző részhez hasonlóan (megtekintés itt), ezúttal is 5 tippet hoztunk el, egyszerű, mégis professzionálisnak tűnő mintákkal.

 

1. Márványminta

Kezdetnek egy bonyolultnak hangzó, ám szinte nevetségesen egyszerű mintát mutatunk be. A márványfelületek nem csak a konyhapultokon és/vagy járólapokon mutatnak igazán jól, hanem körmökön is, főleg, ha igazán ízlésesen van elkészítve. Ijedtségre azonban semmi ok: a legösszetettebbnek tűnő dizájn lehet néha a legegyszerűbb, ráadásul nincs szükség különleges körömépítő berendezésekre, eszközökre sem.

Mindössze egy összegyűrt celofán- fóliára és színes körömlakkokra van szükségünk.

Körömlakk dizájn- 2. rész- MINTÁK

Alapozzuk le a körmöt tetszőleges színű lakkal, majd fogjuk a gyűrött celofánt, és kontra- színnel kenjük be vékonyan annak felületét. Nyomkodjuk rá a színezett celofánt az alapszínre óvatosan, majd mikor megszáradt, tegyünk rá egy réteg átlátszó lakkot.

 

 

2. Absztrakt

A legtöbb furcsa vagy éppen nem túl jól sikerült dolgot manapság könnyen megmagyarázhatjuk egy szóval: absztrakt!
Mi történik, amikor díszítjük körmünket, ám egy óvatlan mozdulattal elkenjük a még száradó festéket? Általában lemossuk, újrakezdjük? Mit teszünk, ha sietősen kell felvinni egy réteg lakkot? Valami egyszerű alapszínnel átmegyünk kezeinket, és kész? Nem feltétlenül muszáj újrakezdeni, csak megfelelően kell kijavítani a hibákat.

Körömlakk dizájn- 2. rész- MINTÁK

Az elkészületlennek tűnő dizájnhoz véletlenül is hozzájuthatunk, ám ha szánt szándékkal hoznánk létre ezt a látványt, nem kell mást tennünk, mint elmaszatolni az átmeneteket, ahogy az a következő fotón is látható:

 

Ez a technika hajazhat a márványmintára, ám ha sietünk, éppen elég, ha két színt még folyékony állapotában, száradás előtt ,,összekeverünk” a körmeinken, így:

Körömlakk dizájn- 2. rész- MINTÁK

 

3. Kiemelés

Van, hogy szinte minta sem kell ahhoz, hogy igazán látványos lehessen egy körömfestés. Ahhoz, hogy bármely sötétebb színt kiemelhessünk, elég egy vastagabb fehér csík, és máris szalonszépségű kiegészítőt hordozhatunk kezeinken.

Íme, néhány tipp a kinézetekre:

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Körömlakk dizájn- 2. rész- MINTÁKKörömlakk dizájn- 2. rész- MINTÁKKörömlakk dizájn- 2. rész- MINTÁKKörömlakk dizájn- 2. rész- MINTÁK

 

4. Csíkok

Ha már profik vagyunk a vastagabb csíkok elkészítésében, itt az ideje, hogy továbbfonjuk ezt a fonalat.

Persze, ezúttal nem árt, ha biztos a kezünk, hogy egyenletes, vékony csíkokat húzhassunk, ám némi tökéletlenség csak még könnyedebb küllemet adhat a dizájnnak. Csakúgy, mint az eddigieknél, itt is tetszőleges színeket használhatunk, ám a jó kontrasztolás lehet a kulcsa mindennek.

Körömlakk dizájn- 2. rész- MINTÁK

Körömlakk dizájn- 2. rész- MINTÁKKörömlakk dizájn- 2. rész- MINTÁKKörömlakk dizájn- 2. rész- MINTÁK

Körömlakk dizájn- 2. rész- MINTÁK

 

5. Átlók

Ez a színes körömművészet valóságos ajándék a szemnek. Divatos, vibráló, és fiatalos. Könnyedén felapplikálható, és igazán jól megy mindenféle viselethez.

A hozzávalók:

  • rózsaszín/lila körömlakk;
  • sárga körömlakk;
  • barackszín körömlakk;
  • körömragasztó- csíkok;
  • átlátszó alapozó lakk.

Lépések:

  1. Fessük be a körmöt sárgára.
  2. Átlósan fessünk a sárga rétegre a barackszínű festékkel.
  3. Ismételjük meg a második lépést a lila/rózsaszín körömlakkal, szintén átlósan, csak épp a másik oldalát.
  4. Befejezésképpen tegyük fel az átlátszó réteget.

Körömlakk dizájn- 2. rész- MINTÁK

 

Kísérletezzünk különböző színekkel bátran!

Körömlakk dizájn- 2. rész- MINTÁK

 

A következő részben újabb 5 technikát mutatunk be, melyek főbb jellemzői a modern minták, az átmentek és a pontosságra való odafigyelés. 

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0