google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

2012-ben Sao Pauloban indult egy projekt, melyet a helyi telefonfülke vállalat indított és felkért 100 művészt, hogy dekoráljon ki 100 telefonfülkét Sao Paulo belvárosában.

Az ötletnek olyan sikere volt Sao Pauloban, hogy zsűrinek kellett kiválasztani a 100 művészt, akik a telefonbúrákat elképesztő módon alakították át, ezekből mutatok most nektek egy pár elképesztő alkotást.

Hívás a városban

Ez az elképesztő telefonbúra egy régi kövekkel kirakott utas várost ábrázol, első látásra a régi Anglia jutott eszembe róla. Nem csak a búra külseje, hanem a belseje is fantasztikus díszítést kapott.

érdekes

érdekes

érdekes

Retro

Erről a képről egyből a régi diszkók hatalmas gömbjei jutottak eszembe, az biztos, hogy a csillogás miatt kizárt, hogy valaki ne vegye észre, főleg az éjszakai fényeknél.

érdekes

Vissza az iskolába

Elég érdekes koncepció az biztos, de mindenképpen jópofának nevezném ezt a ceruzás telefonbúrát. Kicsit az iskolás éveim jutottak eszembe róla.

érdekes

Vidámpark

Ez a búra tökéletesen beleillene egy vidámparki képbe. Bohókás cipő, színkavalkádos dekorációk, és ha jól láttam még fülhallgató, sőt egy bicikli is van a búrán.

érdekes

Ésszel

Na ez az a típus, amit mindenki egy kicsit morbidnak talál, de kizárt hogy ne próbálja ki. Teljes mértékben élethű nem?

érdekes

Jelmezes hölgy

Ez a hölgyemény úgy néz ki, mint ha valamiféle medve szerű kapucni lenne rajta, aminek még fogai is vannak. érdekes elgondolás, de mindenképpen dekoratív.

érdekes

Irány a tenger

Ez a gyönyörű színekben pompázó darab egy tengeri halat célzott ábrázolni és szerintem a színválasztása is tökéletes, mert a szürke betondzsungelben feldobja az egyhangú színeket.

érdekes

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Karácsonyi égősor?

Hát ezt őszintén bevallom, hogy nem nagyon tudtam hova tenni. Első ránézésre valamiféle háztetőt láttam, aztán feltűnnek a kifeszített égők. Elég érdekes, de az egyhangúságnál mindenképp jobb.

érdekes

Mesevilág

Mivel nem csak felnőttek használhatják a telefonfülkét, így célszerű volt egy olyan darabot is alkotni, mely inkább a gyermeki világunkat tükrözi vissza.

érdekes

Hajas

Ez az igazán parádés hangulatú búra első ránézésre inkább viccesnek mondható, de belegondolva okos megoldás volt, és szerintem már csak a fénykép kedvéért is bebújnak az emberek a búra alá, hogy színes világító hajuk legyen.

érdekes

Színkavalkád Picasso stílusban

Egyből Pablo Picasso művei jutottak eszembe, csak ez már egy kicsit modernebb kiadás. Az élénk színek biztosan feldobják az egyhangú szürkeséget.

érdekes

Még egy kis gyerekvilág

Ez a kialakítás inkább hasonlít gyerekek által készített figurákra és rajzokra, de pont emiatt mondhatjuk el, hogy igazán beleillik a képbe.

érdekes

Hajas hölgy és borzas kékség

Mindkét változatot el tudnám viselni a lakóhelyemnél is, de sajnos nálunk már szinte az összes telefonfülkét kiszedték a helyéről. Meg is tudom érteni, hiszen csak a randalírozók “használták”.

érdekes

Dinnye és virág

Hmmm, most összefutott a nyál a számban a dinnye hallatán. De ki ne szeretné a nyári kuka melegben a jól behűtött lédús dinnyét. Csak az a baj, hogy ezt nem lehet megenni. A virág pedig igazán mutatósra sikerült.

érdekes

A foci és a lepke

Ha már kerek formájú búra, akkor kimaradhatatlan a fociőrület. Úgy hiszem maga a művész is futball rajongó lehet. A szép színes virágos búra belsejében egy gyönyörű pillangót találhatunk.

érdekes

Tojás és húsevő növény

Máris hozom a spatulámat, és jöhet a tükörtojás reggelire. Kicsit bohókás, mégis ötletes megoldás volt. Olyan mintha valaki feltört volna egy tojást és ráöntötte a búrára sülni. Az ihletet biztos az adta, hogy a nyári napsütésben annyira felforrósodik a búra, hogy tojást lehet sütni rajta.
A húsevő növény ötlete is igazán találó, nem mindenki mondhatja el magáról hogy beledugta a fejét egy húsevő növény szájába.

érdekes

Számos elképesztő ötletet találhatunk a nagyvilágban, hiszen az emberek élete egyre kényelmesebbé válik a technika fejlődésének köszönhetően. Ennek következtében több szabadidőnk van és törhetjük a fejünket a bizarrnál bizarrabb találmányokon és praktikus megoldásokon.

 

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0