google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

A nyitott terek, a természetes fény, a megfelelő szerkezeti felosztás mind elengedhetetlen egy tökéletes lakberendezési alaphoz. Ám míg mindezek a tulajdonságok nehezen variálhatóak, vannak olyan dolgok, amiket mi magunk is egyszerűen átalakíthatunk akár szakember segítsége nélkül is. 

A következő összeállításban olyan lakásberendezési módokat, ötletek mutatunk be, amelyek segíthetnek eligazodni a különböző stílusokban, alkalmazhatjuk egy az egyben, vagy azokra építve megváltoztathatjuk helyiségeink kinézetét.

 

1.

Lakberendezési tippek könnyen és olcsón

A zöld fal és az állólámpa szegényes kinézetet ad a szobának, ráadásul az elavult ottomán sem adja meg a szobának a szobrászati jelleget, amire szüksége lenne.

 

 

Lakberendezési tippek könnyen és olcsón

Színes párnahuzatokkal feldobhatjuk a kanapénk egyszínűségét, monoton jellegét. Három kisebb, négyzetes asztallapú dohányzóasztal megadja azt a sokoldalúságot, amit az ottomán nem. A falat különböző képekkel, feliratokkal, saját készítésű remekművekkel még személyesebbé, hívogatóbbá tehetjük.

Hasonló házi készítésű faldíszekért kattints ide!

 

2.

Lakberendezési tippek könnyen és olcsón

Ha éppen olyan méretű nappalink van, amellyel ,,megengedhetjük” magunknak, hogy kialakítsunk egy kis társalgó részt, tegyük meg! Ám itt sem mindegy, mit és hogyan rendezünk: a csupasz, fehér fal és az egyszínű kárpitozott szék kombó a minimalisták számára igazán álomszerű lehet, de az, aki az élettel telibb, vibráló formák szerelmese, inkább a következőket ajánljuk:

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

 

 

Lakberendezési tippek könnyen és olcsón

Ugyanolyan mintájú anyaggal, mint amilyen a párnahuzat volt, fedjük le a székeket- ezzel nem csak egységesebb lesz a helyiség, de élénkebben is mutat. A mintás felület folytatódik a klasszikus szürke-fehér falon, melyet stencilezéssel vonunk be. Lebegőpolcokkal nem csak egy letisztult tárolóegységet hozhatunk létre a térben, hanem kitehetjük rá kedvenc tárgyinkat is. A teljes fal stencilezésével és a lebegőpolcokkal már nincs is szükség képekre vagy egyéb fali dísztárgyakra, hogy teljes legyen a kép.

 

Mi az a stencilezés és hogyan csináljuk?

Stencilezéskor előre elkészített mintákat, feliratokat vihetünk fel alkotásainkra, falainkra. Általában festékkel vagy különböző pasztákkal végezhető el tökéletesen a művelet.

Mikor kiválasztottuk a számunkra megfelelő mintát, rögzítsük a stencilezni kívánt felületre, hogy minél stabilabb legyen a forma. Ezután fogjuk az ecsetet, szivacsecsetet, spatulát, festőhengert (függ az festeni kívánt felület méretétől), majd vigyük fel a festéket a sablonra- így a falra. Miután elkészültünk, tisztítsuk meg a sablont, és gyönyörködjünk művünkben.

Lakberendezési tippek könnyen és olcsón

Vizuálisabb típusú olvasóinknak ide kattintva megnyílik egy videó a stencilezésről és annak fortélyairól.

 

A következő részben újabb lakberendezési tippeket mutatunk be. Addig is fedezzük fel, milyen előnyöket hordozhat magában a Vörös szín otthonunkban!

 

 

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0