google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Ha csak időszakosan, vagy esetleg életmódszerűen foglalkozunk fogyókúrás tippekkel, előfordulhat, hogy olyan állításokkal is összefuthatunk, amelyek többet árthatnak, mint használnak diétánknak, szervezetünknek, testünknek. 

A következő cikkben lerántjuk a leplet néhány ilyen tévhitről.

 

1. A fogyás egyenletesen történik

Fogyókúrás tévhitek

Ha egy nagyobb súlyfeleslegtől igyekszünk megszabadulni, fontos tudatosítanunk magunkban, hogy míg a kezdetekkor akár hetente is le tud menni 2-3 kg, addig később már lehet, hogy nem vagy alig megy le heti 0.5 kg. Ez nem csak amiatt van, hogy többől többet lehet fogyni, de nagyban meghatározza a fogyás sebességét az anyagcsere- folyamatunk működése is. A testnek szüksége van időre, hogy a megváltozott életmóddal, testmozgással, étkezést megszokja, és megfelelően beállíthassa a különböző anyagcsere- változásokat.
Ahhoz, hogy elkerüljük, hogy teljesen kiábránduljunk a látszólagos sikertelenségtől, érdemes 1-2 alkalomnál nem többször mérni magunkat, hosszútávon gondolkodni.

 

2. A zsírt övező tévhitek

Fogyókúrás tévhitek

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Sokak számára a zsír egyet jelent a különböző szív- és érrendszeri megbetegedésekkel, a magas koleszterinszinttel. Ám ez nagy tévedés, ugyanis a zsír, nem csak hogy jót tesz, de szükséges is az emberi szervezet számára. A különböző telített zsírok jó hatással vannak a májra, erősítik a fehérvérsejtek védekezőképességét, hasznosítja a különböző zsírban oldódó vitaminokat és ásványi anyagokat, mindezen felül pedig energiát szolgáltat.
Vigyázzunk azonban a hidrogénezett zsírokkal, ugyanis annak előállítási folyamata olyan molekulákat, és transz-zsírsavakat képezhet, amelyek tényleg árthatnak az egészségnek.

 

3. Az edzés előtti evés

Fogyókúrás tévhitek

Az edzéssel általában a testünkben felhalmozódott zsírt égethetjük el, ám ha előtte eszünk, akkor ez a folyamat jóval később indul el. Emiatt tanácsolhatják sokan, hogy éhgyomorra eddzünk. Ez csak részben igaz: gyorsabban beindul a zsírégetés, ám mivel nem vettünk magunkhoz megfelelő mennyiségű kalóriát, energiát, ezért az edzés hatékonysága csökkenthet, ráadásul, beleeshetünk abba a hibába, hogy miután mozogtunk, energia híján mindent betömünk magunkba, amit csak meglátunk. Nem érdemes elvonnunk magunktól ezt az energiát, így mindenképpen fogyasszunk valamilyen kalóriadús táplálékot az edzés előtt.

 

Kapcsolódó

Tippek a sikeres fogyókúrához

 

Ötletmánia Facebook

Még több érdekes témáért, ötletekért és tippekért látogass el az Ötletmánia Facebook- oldalára.

 

 

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0