google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

A hajlakkok a legtöbb hölgy legjobb barátai. Amellett, hogy tartást ad a hajnak akár egész napra, az összetevőinek köszönhetően még ápolhatja is a különböző típusú hajszálakat, egészségessé, regenerálttá teheti az egész hajkoronát. Mindezek mellett, ha kicsit kijjebb lépünk a ,,komfortzónából” és nem csak a hajunkra fújjuk, hanem más dolgokra is, meglepő eredményeket kaphatunk. 

 Cikksorozatunk második részében bemutatunk néhány mindennapi használati tárgyat, tevékenységet, amelyek igen jó barátságba kerülhetnek a hajlakkal.

Cérnafűzés

Hajlakkok- nem csak a hajkoronára!- 2. rész

Mindannyiunk életében eljön a pillanat, amikor meg kell varrnunk kedvenc ruhaneműnket, takarónkat, törölközőnket, vagy tulajdonképpen bármit. A gyakorlott varrók, illetve édesanyák pontosan tudják, mennyi fejfájást tud okozni az, hogy az apró tű még apróbb lyukán átfűzzük a kis cérnát.
Ahhoz, hogy ne veszítsük el türelmünket még a varrás tényleges megkezdése előtt, fújjuk be a cérnavéget egy kevés hajlakkal. Lássunk csodát, egyszerűbb a cérna befűzése, mint valaha!

Cipzár

Hajlakkok- nem csak a hajkoronára!- 2. rész

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Kellemetlen élmény lehet, ha a különböző cipzárak beakadni, és se fel, se le nem mozdul, mi pedig se ki, se be nem tudunk bújni a ruhákból/ruhákba. Ám az se kevésbé kényes dolog, amikor a pénztárcánk cipzárja akad be, és tudjuk, minél bőszebben rángatjuk, annál nagyobb lesz rá az esély, hogy a benne lévő aprók szerte-szét szóródjanak, amint a cipzár enged.
Szintén csak egy pár csepp hajlakkra van szükség, és a cipzár olyan simán csúszik majd, mint még soha!

Virágtartósítás

Hajlakkok- nem csak a hajkoronára!- 2. rész
Akár egy Valentin- napi csokrot szeretnénk minél tovább megőrizni, akár egy más alkalomra kapott növényt, vagy egyszerűen csak egy kerti virágban gyönyörködnénk a házon belül is, nincs másra szükségünk, mint pár permetnyi hajlakkra. Fújjuk be a szirmokat, és hagyjuk állni néhány órát.
A száradás után is megőrizheti az eredeti, élénk színeit, feltéve, ha elég friss a virág.

Rajzok

Hajlakkok- nem csak a hajkoronára!- 2. részHajlakkok- nem csak a hajkoronára!- 2. rész
Épp úgy, ahogyan a virágokat, virágszirmokat is eltartósíthatjuk néhány fújásnyi lakkal, úgy gyermekünk rajzait is megőrizhetjük az utókornak anélkül, hogy olyannyira megfakulna, mint egy általános, dobozban történő tárolás esetén.
A ceruzás, filctollas, vagy éppen zsírkrétás alkotásokat könnyen lefújhatjuk egy kis hajlakkal, majd néhány óra száradás után már mehet is ki a hűtőszekrényre, ahol tényleg nem fog a közeljövőben sem megfakulni.
Ráadásul, az aszfaltrajzokkal is kipróbálhatjuk ezt a technikát: bizonyos ideig ott is megmaradhat a rajzocska- sokkal tovább, mintha nem fújtuk volna le!

Önvédelem

Hajlakkok- nem csak a hajkoronára!- 2. részHajlakkok- nem csak a hajkoronára!- 2. rész
A kis méretű hajlakkok sok esetben megmenthetnek bennünket. Persze, nem csak egy esetleges ,,divatkatasztrófára” kell gondolni vagy egy ,,szétfújta a szél a hajam” incidensre. Az utcán sétálva bármi történhet, főleg sötétedés után, épp ezért előnyös, ha van nálunk egy mini spray.
Ha véletlenül hasonló helyzetben találnánk magunkat, csak fogjuk a spray-t és fújjuk a támadó szemébe. Nagyon nagy károkat nem fog okozni a hajlakk, de nyerhetünk némi időt a futásra, amíg kitisztul a látása a gazfickónak.
Kapcsolódó

Ötletmánia Facebook

Még több érdekes témáért, ötletekért és tippekért látogass el az Ötletmánia Facebook- oldalára.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0