google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Mi az, ami igazán előre tudja hozni a nyári feelinget? Ami mellett hallod a tűz ropogását és a hús sercegését, ahogyan a tárcsán ropog? Persze, hogy a tűzhely! Lépésről lépésre megmutatom, hogyan tudtok igazán szuper kerti tűzhelyet készíteni, ami mellett nyáron összegyűlhet a banda.

Én speciel imádom a kerti sütögetéseket. Amikor éjszakába nyúlóan beszélgetünk, mindenhol nyugi van, csak a barátokat és a zenét lehet hallani, talán még néha egy-egy tücsköt.

Szerintem sokunk nevében beszélhetek, hogy ez egyfajta szelepként működik, amikor a mindennapi stressz, a rohanás, az állandó e-mail nézegetés a semmivé lesz.

Mindehhez azonban kell egy tűzrakóhely és az sem mindegy, hogy ez hogy néz ki! Az alábbi ötletet bárki ellesheti, továbbfejlesztheti vagy elkészítheti akár így is.

kerti tűzhely

 

Kerti tűzhely építése

Kellékek

  • Térkő, téglák, vagy más építőanyagok
  • Homok vagy kavics
  • Lapát
  • Gereblye

Első lépés:

Először is döntsük el, hogy hová szeretnénk a kiülni. Ez legyen majd a partik fókuszpontja! Győződjünk meg róla, hogy elég távol van a gyúlékony fáktól, bokroktól, lehetőleg semmilyen éghető anyag vagy növény ne legyen a közelében.

Második lépés:

kerti tűzhely

Jelöljük meg a tűzhely közepét és verjünk le oda egy cöveket. Attól függően, hogy mekkora lesz a tűzrakóhelyünk, kössünk hozzá egy madzagot. Ha 50 centi átmérőjűt szeretnénk, húzzuk ki 25 centire. A végéhez tegyük oda a festékszórót és fújjuk szépen körbe.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Amennyiben szimpatikusabb, megjelölhetjük a képen látható módon is. Először cövekekkel és madzaggal körbekerítjük, aztán körbefújjuk a spray-jel.

Harmadik lépés:

kerti tűzhely

Ássunk lyukat, körülbelül 20 centi mélyen, és távolítsunk el minden gyúlékony anyagot. Rakjuk fel az első réteg térkövet, vagy téglát. Ezután folytassuk, míg el nem érjük a kívánt magasságot. Egyébként 30-40 centinyi bőven elég.

A negyedik lépés:

kerti tűzhely

Töltsük meg a gödrünket kaviccsal. Amennyiben lehet, az első követ legalább a negyedéig lepje el, így biztonságos lesz.

KÉSZ!

kerti tűzhely

A legjobb része az, amikor felavatjuk a tűzrakóhelyet. Készíts néhány nyársat, egy kis szalonnát, kenyeret, hagymát, vegyél pár doboz sört és hívd át a haverokat!

 

Amennyiben egyéb szuper ötletekre vágytok, nézzetek még szét a weboldalunkon, biztos találtok kedvetekre való elképzelést!

Ha bármilyen kérdésetek, kérésetek, észrevételetek vagy ötletetek van, bátran tegyétek fel itt, vagy Facebookon!

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon és Pinteresten, ahol további érdekes ötleteket találsz!

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0