google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Talán ismerős lehet az érzés, amikor szerelmünknek még a csillagokat is lehoznánk az égből, ha tudnánk. Egy saját készítésű, kreatív ajándék tulajdonképpen ugyanolyan, mintha ezt megtennénk. Összegyűjtöttünk 10 ajándékötletet, amivel elbűvölhetjük másik felünket. A legjobb és persze legköltséghatékonyabb módja a Valentin- napozásnak, ha a hideg januári, kora februári napokat és éjszakákat rááldozzuk az alábbi DIY- csodákra. 

Az előző részben (lásd: itt) már bemutattunk 5 saját készítésű meglepetést; alább folytatjuk a listát, jó szórakozást kívánunk hozzá!

 

1. (6.) Rúzs- művészet

Biztosan minden hölgynek van megmaradt, vagy épp ,,elfelejtett”, már nem használt rúzsa, szájfénye. Könnyedén felhasználhatjuk ezeket szívünk csücskének meglepésére.

Hozzávalók:

  • néhány különböző színű rúzs;
  • papír;
  • képkeret;
  • ceruza;
  • szív sablon (opcionális).

 

Elkészítés:

Rajzoljuk körbe a papíron a sablont. Ezután jöhetnek a rúzsok. Használjuk őket zsírkrétaként: húzzunk egy-egy vonalat egymás után különböző színekkel, kitöltve a megrajzolt szív formánkat, majd keretezzük be a ,,képet”. Ugye, milyen egyszerű?

5+5 ajándék ötlet Valentin-napra, 2. rész5+5 ajándék ötlet Valentin-napra, 2. rész

 

 

2. (7.) Gyertyába karcolt betűk

5+5 ajándék ötlet Valentin-napra, 2. rész

Felejtsük el a legmélyebb erdők legszebb, legvastagabb törzsű fáját, és az abba való karcolgatást, szerelmünk zálogaként. Fogjunk egy tetszőleges méretű gyertyát (jobb a vastagabb, hogy könnyebben lehessen belevésni szívünk választottjának nevét és sajátunkat). Nyúlhatunk kimondott vésőszerszámhoz is, de egy villa fogai is megfelelhetnek a vésés céljára.

Nincs más dolgunk, mint megrajzolni a szívet, és benne a két kezdőbetűt. Ha szükséges, ceruzával rajzoljuk meg a körvonalat, hogy biztosak lehessünk a dolgunkban. Arany, vagy ezüst filccel erősítsük meg a karcolatot, hogy jobban kivehető legyen.

5+5 ajándék ötlet Valentin-napra, 2. rész

3. (8.)  Gyertyatartó

Ha már van gyertyánk, legyen hozzáillő gyertyatartónk is. Az első látásra bonyolultnak tűnő elkészítési mechanika valójában egyszerűbb, mint gondolnánk!

Szükségünk lesz:

  • befőttes üvegekre, vagy más nagyobb, mélyebb üvegekre;
  • festékszóróra;
  • ragasztó- spray-re;
  • csillámra;
  • és matricákra. *

*A matricát saját magunk is elkészíthetjük, ehhez némi kétoldalú ragasztó, papír, ceruza szükséges. A matrica adja a mintát, mivel arra a helyre, ahova felragasztjuk, nem kerül csillám- így lesz látható a kis karcolt gyertyánk is.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

5+5 ajándék ötlet Valentin-napra, 2. rész

Az elkészítés menete:

Ragasszuk fel a matricát az üvegre. A matrica lehet szív formájú; ha több gyertyatartót készítünk, a nevek kezdőbetűit itt is fel lehet használni. Csak a képzelet szabhat határt!

Fújjunk a festékkel egy réteget az üvegre. Hagyjuk száradni egy- két órát.

Jöhet a ragasztó- spray. Eldönthetjük, hogy csak az elejét (a betű, szív vagy más matrica körül) fedjük be, vagy az egész üveget be szeretnénk csillámozni. A fújás után várjunk 4-5 percet, majd szórjuk le a ragadós felület(ek)et a csillámmal.

Óvatosan rázzuk meg az üveget, hogy a felesleges csillám lepotyogjon, majd szedjük le a matricát. El is készült a mestermű!

5+5 ajándék ötlet Valentin-napra, 2. rész

4. (9.) DIY- csokoládé válogatás

Mi sem szimbolizálhatja jobban a Valentin- napot, mint egy doboz csoki. Ám nem feltétlenül ez a legszemélyesebb ajándék, amit ,,édes” szerelmünknek adhatunk. Ha mégis emellett az ajándék mellett döntenénk, tegyük szívhez-szólóbbá a következő módszerrel:

Fogjunk egy rekeszekre osztott műanyag dobozt, ilyet:

5+5 ajándék ötlet Valentin-napra, 2. rész

 

Válasszuk azokat az apró csokoládékat, bonbonokat, amelyekről tudjuk, hogy párunk (vagy éppen mi) is szeret. Nincs más hátra, mint elrendezni a finomságokat, és el is készült a doboz. Festhetünk a dobozra néhány mintát, ragaszthatunk matricákat, köthetünk rá szalagot.

5+5 ajándék ötlet Valentin-napra, 2. rész

5. (10.) A világot jelented nekem- Földgömb

Egy valentin- napi földgömb egy kreatív, mégis egyszerű választás lehet. Nincs más dolgunk, mint beszerezni egy földgömböt és némi öntapadós betűkészletet, vagy kifejezetten erre a célra készített mondatokat és szívecskéket. *

*Ha erre nincs mód/nem találunk ilyen hozzávalót, készíthetünk magunk is betűket kétoldalú ragasztóval, stb.

5+5 ajándék ötlet Valentin-napra, 2. rész

Ragasszuk fel a gömbre a matricákat, és hip-hopp, már el is készültünk az ajándékkal.

 

Ötletmánia Facebook

Még több érdekes témáért, ötletekért és tippekért látogass el az Ötletmánia Facebook- oldalára.

 

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0