google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Egy laptop vagy PC tulajdonosnak az operációs rendszer mellett az egyik legnagyobb fejtörést a vírusirtók okozzák, főleg azért is, mert rendszerint drágák, és nem eléggé hatékonyak. Próbálunk segíteni, és megmutatni Nektek, hogy mik a legjobb ingyenes vírusirtók idén, 2018-ban!

Emlékszem, hogy amikor feltettem a Win10-et (Linuxosok, ide lőjetek!) legalább két napom ráment arra, hogy utánaolvassak, melyik vírusirtó lenne a legideálisabb. Persze a legegyszerűbb, ha leszedünk olyat az nCore-ról, amelyiket a legtöbben seedelnek, de ez csúnya dolog, ilyet senkinek sem szabad, úgyhogy felejtsük is el!

Viszont nincs sok tízezer forintunk arra, hogy előfizessünk egy évre. Mit teszünk ilyenkor? Körülnézünk az ingyenes antivirusok között. Végül én megtaláltam a Kaspersky ingyenes példányát, amivel azóta is meg vagyok elégedve, az én mezei felhasználásomat teljes mértékben kielégítik egy jó kis antimalware-rel, és a Windows beépített defenderével. De jöjjenek a további alternatívák:

Windows Defender

Az előző mondatomban említettem már a Windows Defendert. Ez lehet a legkézenfekvőbb választás, hiszen beépített, ráadásul egészen hatékonyan kiírtja a vírusokat, éj könnyen kezelhető. Azonban akinek egy kicsit is többre van szüksége, annak jó, ha van még egy antivirus a tarsolyában.

A legjobb vírusirtók 2018-ban

A legjobb ingyenes vírusirtók: 1. – Bitdefender Antivirus Free Edition

A Bitdefender Antivirus az AV-teszteken kiemelkedően szerepel, és ingyenes változata is számos funkciót kínál. A szoftver hatékony rendszervizsgálatot és víruseltávolítást, aktív fenyegetéskezelést, kiváló adathalászat-védelmet és csalások elleni védelmet garantál. Felügyeli a futó alkalmazásokat, és blokkolja a gyanúsnak tűnő folyamatokat, valamint megakadályozza a személyes adatokra pályázó megtévesztő weboldalak megnyitását.

A legjobb vírusirtók 2018-ban

A legjobb ingyenes vírusirtók – 2. Avast Free Antivirus

Az Avast Free Antivirus, vírusvédelemmel, és spyware-ellenes modullal van ellátva. A fizetős verziója mindenféle jót kínál, így az egyik legjobbak között van, ha tehát pénzt akarunk szánni rá, leginkább ezt, vagy a Kasperskyt ajánlanám.

A legjobb vírusirtók 2018-ban

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

A legjobb ingyenes vírusirtók – 3. Sophos Home

A Sophos itthon talán ismeretlenebb, de nem alábecsülendő antivirus, ugyanis rengeteg hasznos funkciója van: antivirus védelemmel, antimalware funkcióval rendelkezik, továbbá blokkolja a kéretlen oldalakat, pop-up ablakokat, és egyszerre 10 eszközön is használhatjuk. Hátránya, hogy nincs ütemezett szkennelés, de ez csekély ár a jó funkciókért cserébe.
A legjobb vírusirtó 2018-ban

A legjobb ingyenes vírusirtók  – 4. Kaspersky Free

A Kaspersky az AV-teszteken rendszerint a legjobban teljesít, ingyenes verziója pedig tavaly futott be. Ez tulajdonképpen egy promó, hogy így tudják eladni a fizetős szolgáltatásokat, ami netbankos védelmet, tűzfalat, vagy szülői felügyeleti eszközt is tartalmaz. A free verzió valós idejű szkennelést, adathalászat elleni védelemet, e-mail szkennelést, és Spyware-védelmet tartalmaz.

A legjobb vírusirtók 2018-ban

A legjobb ingyenes vírusirtók  – 5. Avira Free Antivirus

Az Avira egy igazán felhasználóbarát, jól optimalizált vírusirtó szoftver, ami az AV-teszteken is kiemelkedően szerepel. A malwarek, beleértve a vírusok, a trójaiak, a férgek és a spywarek ellen is védelmet nyújt. A program felhő alapú rendszervizsgálatot alkalmaz, azaz a gyanús elemek lenyomatait továbbküldi egy kiszolgáló felé, amely valós időben ellenőrzi azokat, majd az eredményeket visszaküldi a felhasználó gépére. Viszont vizsgálat közben eléggé megterheli a gépet, továbbá némely popuk ellen ártalmatlan.
A legjobb vírusirtók 2018-ban

A legjobb ingyenes vírusirtók – 6. AVG AntiVirus Free

A program malwareket és teljesítményt érintő problémákat is tud azonosítani, ráadásul valós idejű védelmet is nyújt, így blokkolja a nem kívánt letöltéseket, és felugró ablakokat. Automatikusan frissül, így sok dolgunk nincs vele, ráadásul felhasználóbarát felülettel rendelkezik. Negatívumok közé lehet sorolni, hogy az adathalász-védelme nem a legjobb, és meglehetősen lassú a szkennelés.

Nektek melyik a kedvenc vírusirtótok? Fizetőset, vagy ingyeneset használtok?

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0