google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Sok ember vágya, hogy eljusson távoli helyekre, megismerjen más kultúrákat, hegyet másszon, vagy fürödjön egyet a tengerkék óceánban, azonban nem tehetik meg, mert nem engedi a pénztárcájuk. Szerencsére ahhoz, hogy olcsón utazni tudjunk nem kell bevetni semmilyen illegális dolgot, nem kell bebújnunk a haverunk poggyászába, elég betartani néhány lépést, és már is nem rúg százezrekre az utazási költség.

Mindig is csodálkozva néztem azokat, akik telenyomják a Facebookot, és az Instagramot mindenféle síelős, tengerparton koktélozós, lubickolós képekkel, amíg én a négy fal között izzadtam, hogy meglegyen az aznapi munkám. Nem az irigység motoszkált bennem, inkább a kíváncsiság, hogy mégis hogyan csinálják?

Aztán rátaláltam az utazómajom oldalára, ahol rengeteg olcsó repjegyet, és szállást gyűjtenek össze, tényleg fillérekért. Korfu 30.000 Ft-ért? Mallorca 60-ért? Simán! Annyi a bökkenő, hogy szinte azonnal le kell csapnunk ezekre az ajánlatokra, és foglalni, mert hamar elfogynak a helyek a szállodákban, ahogyan az akciós repjegyek is. Persze nemcsak az utazómajom-ból áll a világ, lehet alternatív megoldásokkal is bűvészkedni: mi például Olaszországba négyen egy kis Swifttel mentünk, megosztottuk a benzinköltséget, és egy mobilházban szálltunk meg, Gradóban, így viszonylag olcsón kijöttünk. 5 nap alatt mindennel együtt, talán 70 ezer forintot költöttünk.

Olcsón utazni

Olcsón utazni – megosztott benzinköltség

Így ha olyan közelebbi helyre mentek, ami könnyedén megközelíthető autóval, akkor érdemes minél több barátot összeszedni, és együtt nekiindulni az útnak. Jó spórolási módszer az is, ha alacsony fogyasztású autót választatok, és lehetőleg ne a határhoz túl közel tankoljatok, itt ugyanis sok helyen drágábban adják a benzint.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Olcsón utazni

Olcsón utazni – busz, repülő, fapados

A vonat-busz-fapados kombó közül – közhelyen fog hangzani -, de azt érdemes választani, ami a legkézenfekvőbb. Neten böngészve hamar megtalálod majd, hogy melyik az, ami elnyeri a tetszésedet: ha buszon többször kell átszállni, de olcsóbb, és te inkább a pénztárcádat szeretnéd megkímélni, nyilván ezt fogod választani. Egyébként sokszor a fapados járatok olcsóbbak tudnak lenni, mint egyes kötött vonalas járatok.

Egyébként az oszkár telekocsi szolgáltatása is hasznos lehet: itt akkor is autózhatsz, ha nincs kocsid vagy jogosítványod böngészhetsz olyan autósok között, akik a költségcsökkentés szándékával útitársra vadásznak, de akkor is érdemes keresgélned, ha te vagy a sofőr.

Olcsón utazni

Olcsón utazni – olcsó szállás

A legjobb – és most bocsánatot kérek az irodáktól – ha te magad intézed a szállást. Persze igénybe vehetünk jó irodai szolgáltatásokat, de itt ugye az olcsó szállásokról van szó, ennek pedig a legjobb módja, ha ezen spórolunk. Az airbnb, vagy a booking oldalán remek akciókat csíphetünk el, így ha van egy kis félretett pénzünk, érdemes néha rápillantani.

 

A leglényegesebb, hogy legyünk rugalmasak: az a legjobb, ha nem céltudatosan megyünk nyaralni, hanem elcsípjük az akciós repjegyeket és a szállásokat.

Ti hogy szoktatok nyaralni? Van kedvenc úticélotok?

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0