google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

A kerti hinta minden gyerek álma. Biztosan állítom, hogy egyetlen gyerekparadicsomból sem hiányozhat, ráadásul a kertünk összképén is sokat javít, ha “lóg valami a levegőben”. De milyen az ideális hinta? Felnőttek is jól érezhetik magukat rajta anélkül, hogy teljesen debilnek tűnjenek?

Engem is sokszor elkap a hév, egy-egy játszótér mellett sétálva, hogy felüljek egy kicsit a hintára, és újra gyereknek érezzem magam. Bár egyelőre tudtam uralkodni magamon, mégis időről időre megakad a szemem egy-egy darabon.

A hátsó kertben anélkül is hintázhatunk, hogy félnünk kellene a megvető tekintetektől. Hoztam pár igazán klassz DIY kerti hinta ötletet, ami szerintem tetszeni fog!

1. Klasszik kerti hinta

A klasszikus vonalakat képviselő hinták messze a legnépszerűbbek. Ez nem is csoda, hiszen igazából két vagy négy vastagabb kenderkötél, egy deszka, és két fémkarika kell hozzá.

kerti hinta

2. A felnőtt változat

A hintaágy és a hinta közötti változatot is érdemes szemügyre venni. Kicsit nagyobb teherbírású, masszívabb hinta, nagyobb felülettel. Teraszra is teljesen ideális!

kerti hinták

3. Gyerekkori kényelem

Ha gyermekünk nem túl virgonc, akkor ideális ezt a hinta-napágy kombót tudnám neki javasolni. Nagyon kényelmes, és bármikor lehet egy jót szunyókálni benne!

kerti hinták

4. Lusta kreatívok menekülő hintája

Igazából tényleg csak négy kötél, és egy lefűrészelt lábú szék kell hozzá! A legjobb benne, hogy bármilyen székkel eljátszható, bármilyen színben, így teljesen a kertünk világához tudjuk igazítani.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

kerti hinták

5. DIY hintaágy

Egy jobb hintaágyat nem mindenki engedhet meg magának, azonban elkészíteni sokkal egyszerűbb és költséghatékonyabb, mint gondolnád. Ha van egy kész padod, már csak kötelek kellenek és egy fűrész. Viszont barkácsolni sem nagy dolog, főleg ha van egy-két raklapunk, alapnak.

kerti hinták

6. Paradicsomi hintaágy

Azt kell, hogy mondjam, egy ilyen hintaágy mindenkinek jár! A legjobb egy fa tövében, virágokkal, mindenféle zölddel körbevéve. Igazi oázis!

kerti hinták

7. Egyköteles egyszerűség

Mindenkinek ismerős lehet az egyszerű, egyköteles megoldás, amikor csak egy kör alakúra vágott falapra kell ráülni, és élvezni a hintázást.

kerti hinták

Amennyiben egyéb szuper ötletekre vágytok, nézzetek még szét a weboldalunkon, biztos találtok kedvetekre való elképzelést!

Ha bármilyen kérdésetek, kérésetek, észrevételetek vagy ötletetek van, bátran tegyétek fel itt, vagy Facebookon!

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebookon és Pinteresten, ahol további érdekes ötleteket találsz!

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0