google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Egy szép hosszú egészséges haj a nőies megjelenés egyik alappillére. Egy hosszú hajjal rendelkező hölgy után többen megfordulnak az utcán. Legyen egyenes vagy göndör, a hosszú hajnak is vannak különböző frizura stílusai, így mindig szalonképesen jelenhetünk meg az utcán.

A hosszú hajjal sokkal több mindent variálhatunk, mint egy röviddel. Féloldalra fésülhetjük, befonhatjuk, készíthetünk kontyot, összegumizhatjuk, felcsatolhatjuk és még sorolhatnám. Az azonban egyáltalán nem mindegy, hogy milyen az arcformánk, mert egy hosszú frizura előnyösen és hátrányosan is elsülhet. Ehhez adunk most egy pár tippet.

A frufru

Az egész frizuránkat és arcunkat meghatározza, hogy vágatunk-e magunknak frufrut és ha igen, az milyen stílusú. Nagyon sokan nem szeretik a frufrut, hiszen hamar nő és utána meg belelóg a szemünkbe és ez felettébb zavaró tud lenni. Ezért is nincs nekem már 15 éve frufrum, és az arcformámhoz sem illene, mert kerekíti a fejemet. A vállalkozó kedvűek azonban nyugodtan kísérletezhetnek a különböző változatokkal és azoknak, akik magas homlokkal rendelkeznek különösen előnyös egy ilyen változás. A tévhitekkel ellentétben nem annyira macerás a frufru, hiszen nem tart csak pár percig a megmosása és beszárítása.

frizura

A dögös kócos

Egyre több helyről hallhatjuk, hogy a kócos a divat, valahogy mégsem visz rá a lélek hogy úgy menjek ki az utcára. Pedig mennyivel egyszerűbb dolgom lenne, nem kéne másfél órát a hajszárító és a hajegyenesítő mellett eltöltenem. Ráadásul ha ködös vagy párás az idő 5 perc múlva mintha nem is csináltam volna semmit.
Hajmosás után csak használj némi hajvégápolót és hajhabot, majd fejedet előrehajtva szárítsd meg a hajadat. A göndör hajú társaim pedig használhatnak még diffúzort is, hogy egyben tartsa a tincseket. Egy hajpánt vagy fejkendő használatával még inkább feldobható ez a fajta frizura.

frizura

Tincset hajpántként

Rengeteg féle hajpántot és hajcsatot kaphatunk már a boltban, melyekkel percek alatt elegáns frizurát készíthetünk magunknak. A legtermészetesebb azonban, ha a saját hajunkat használjuk erre a célra. Az egyik oldalon válassz le egy tincset, majd csavard vagy fond be, ezt rád bízom. Ezt az egy tincset vezesd át a frufrud vonalánál és a másik oldalon rögzítsd egy csattal. A hajad többi részével szabadon variálhatsz, de így biztos nem fog a szemedbe lógni munka közben.

frizura

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Oldalra fésülve

Régen anyukám nekem is az egyik oldalra magasra gumizta mindig a hajamat, de olyan furcsa érzés volt, mert mindig húzta az egyik oldalra a fejemet, mert rengeteg hajam van és elég nagy súllyal is rendelkezik, ha meg még vizes is lesz, na attól mentsen meg az ég! A nyaktörés garantált! De akinek nincsen ekkora súlyú haja, az ezt a fajta frizurát könnyedén elkészítheti magának csupán annyit kell tennie, hogy az egyik oldalra fésüli a haját és valamilyen rögzítési megoldással ott is tartja. Lehet szorosan, vagy lágyan leomolva hagyni, esetleg be is fonható.

frizura

Gyors feltűzött frizura

A kép láttán mindenki azt gondolná, hogy legalább fél órát elpepecselt a hölgy a tükör előtt, mielőtt ezt összehozta. Az igazság az, hogy pár perc alatt elkészül, akinek meg göndör haja van, annak még a hajsütőt sem kell kézbe venni. A hajadat vízszintes irányban válaszd három felé és a legfelső részt lazán rögzítsd egy hajgumival középen. A középső részt tincsenként rögzítsd a hajgumihoz jó pár csat segítségével, majd a legalsó részt is ugyanezzel a módszerrel csatold fel tincsenként. A hajvégeid így szabadon le fognak lógni. Annyi még, hogy a hajgumit érdemes eltakarni a tincsekkel, vagy egy látványos csat, esetleg virág elvonhatja a figyelmet róla.

frizura

Fonás őrület

Egy bonyolultabb fonás természetesen sok időt és nem kevés kézügyességet igényel. Az egyszerű hármas fonást azonban gyerekkorában már mindenki megtanulta. Amennyiben nem szeretnél kitekert karokkal hátrafelé fonni, úgy kösd össze az egyik oldalon a hajadat egy hajgumival, majd kezdheted a fonást. Ha nem szeretnél sima alap fonást, az egyik tincshez hozzáfoghatsz egy színes szalagot, vagy az egyik tincset külön befonva hozzáfonhatod a többihez, így máris feldobtad a hagyományos fonást.

frizura

Remélem sikerült egy kis segítséget nyújtanom hosszú hajú társaimnak, miként tudjuk pár perc alatt feldobni a frizuránkat, és nem szükséges állandóan fodrászhoz járnunk, hogy kezdjen valamit a hajunkkal. Ezekkel a kis ötletekkel szinte minden nap másképp nézhetünk ki, egy kis sminkkel kiegészítve pedig még jobb.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0