google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Rengeteg módszer, tippek, tanulmányok, különféle technikák boncolgatják, hogy mi is a sikeres diéta titka. Mára már tudjuk, ez nagyon is emberfüggő: van, aki össze- vissza ehet mindenfélét anélkül, hogy meghízna, és akad olyan is, aki, ha csak ránéz egy kiflire, máris felugrik egy- két plusz kiló. 

Mindemellett, a mozgás és az étrend sem elhanyagolható. Ebben a cikkben most az utóbbival fogunk kicsit bővebben foglalkozni.

A sikeres diéta titkai

Egészséges étkezés

Mint ahogy már korábban is említettük, mindenki más-más tápanyagra, összetevőre lehet ,,érzékeny” a súlygyarapodást tekintve. Általában, ha a zsíros, cukros, szénhidrátokkal teli ételeket elkerüljük, jelentős változást tapasztalhatunk magunkon- nem csak külsőleg, de belsőleg is. Ha megfelelő odafigyeléssel táplálkozunk, erősödhet a szívünk, csökkenthetjük a különböző szív- és érrendszeri vagy más szervi megbetegedések kockázatát, és kedélyállapotunk, lelki világunk is javulhat.

A sikeres diéta titkai

Egészséges vagy sem?

Akadnak azonban olyan ételek, amelyeket sokan az egészséges életmód alapjainak, a diétás étrend koronázatlan királyaként tartanak számon, ám mégsem annyira egészségesek, mint azt elsőre gondolnánk. Mutatjuk is, mik ezek az ételek.

 

Aszalt gyümölcs

Az aszalt gyümölcsök legfőbb jellegzetessége, hogy a gyártási eljárás folyamán kivonják, kipréselik belőlük a vizet. Ám a cukrokat nem! Emiatt azonban egy adag aszalt gyümölcsben akár nyolcszor több kalória lehet, mint friss társában. Példa: Egy kisebb adag szőlő ~50 kalória, míg ugyanennyi mazsolában akár 400 kalória is lehet!

A sikeres diéta titkai

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

 

Gyümölcsök

Amikor egészséges étkezésről beszélünk, sokaknak egyből a gyümölcsök jutnak eszébe. Nem csoda, hiszen magas vitamin- és rosttartalmuk mellett antioxidánsokkal és még vízzel is. Ám túlzott fogyasztásukkal nem csak ezeket az anyagokat visszük be a szervezetünkbe, hanem rengeteg cukrot is. Ezek a cukrok általában olyan helyen rakódnak le a szervezetben, amelyről nem, vagy csak nagyon nehezen lehet azokat eltüntetni. Nem árt, ha vigyázunk és nem visszük túlzásba a gyümölcsök fogyasztását.

A sikeres diéta titkai

 

Gabonapehely

Nem titok, hogy a gabonapelyhek nagy részét a különböző gyártók extra cukrokkal és ízesítőkkel látják el. Nem szükséges teljesen kiiktatnunk ezt a reggeli- félét az étrendünkből. Vásárláskor azonban érdemes figyelmesen elolvasni az összetevőket, és kiválasztani azt a fajta gabonapelyhet, amely nem tartalmaz semmilyen hozzáadott anyagot.
Ha megtaláljuk a megfelelőt, a napi szükséges rost, fehérje és teljes értékű gabonabevitel egy részét könnyedén fedezhetjük vele.

A sikeres diéta titkai

 

Kapcsolódó

Egészséges étkezés- tippek és trükkök

 

Ötletmánia Facebook

Még több érdekes témáért, ötletekért és tippekért látogass el az Ötletmánia Facebook- oldalára.

 

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0