google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Míg a kifutók az elkövetkező idők trendjeit mutatják be, az utcák a jelenlegi divatot is tükrözik. Szóval, ha naprakészen szeretnénk tartani öltözőszekrényünket, az utcai stílusról szóló divattipp az, amire szükségünk van. Minden évszakban a modellek bemutatják a legújabb és legnagyszerűbb ruhakölteményeket, és ez alól az idei tavaszi/nyári bemutató sem kivétel. Párizstól Milánón és Londonon át New York-ig a hónap minden divathetén kiemelkedően csinos ruhák szerepeltek. 

Összegyűjtöttük a tíz legjobb utcai stílust az elmúlt időszakból, amiket simán hozzáadhatunk a bevásárlólistáinkhoz.

 

1. Cicanadrág/kerékpáros nadrág blézerrel10 divattipp a tavaszi/nyári divathétről

Az athleisure (szabad fordításban: sportos kényelem) az a trend, ami újabb és újabb dolgokkal kápráztat el minket, és éppen annyira váratlan, mint amennyire stílusos. A sportruházat és a szabott anyag ötvözete egyszerre feltűnő és elegáns. Természetesen, míg ez a felszerelés az irodákban és az edzőtermekben nem megfelelő, tökéletesen alkalmas, hogy ebben járjuk az utcákat vagy éppen a barátainkkal elfogyasszunk egy villásreggelit.

 

2. Állati ösztönök

10 divattipp a tavaszi/nyári divathétről

Ebben a szezonban az utcai divat sztárjai szabadjára engedik állati ösztöneiket a merész és vad mintákkal. Különösen a párducminta örvend nagy népszerűségnek a divatkedvelők körében- ez azon is látszik, hány különféle ruhadarabon jelent meg ez a motívum, legyen az nadrág, kabát, ruha, öltöny és még sok más. Hogy követhessük ezt a merész divatot, és szabadjára engedhessük mi is belső dzsungelmacskánkat, válasszunk erős és feltűnő mintákat merész és élénk színekkel. Alternatív megoldásként vegyük fontolóra a teljes leopárdminta megjelenítését megfelelő kiegészítőkkel. Hozzáadhatunk egy leopárdmintás táskát vagy cipőt, ha éppen játékosabb kedvünkben vagyunk.

 

3. Kezeslábas

10 divattipp a tavaszi/nyári divathétről

Hasznos formák is minták jelentek meg a főbb divat-nagyvárosokban ebben a hónapban.  Természetesen, egy stílus kitűnt a többi közül. Eredetileg ezt egy 1 darabból álló védőruházatnak tervezték, de mégis utat tört magának a stílus és a funkcionalitás útján. Hogy uralhassuk ezt a stílust, válasszunk olyan színt és szabást, ami a legelőnyösebb számunkra. Ezeket a hosszú ujjú kezeslábasokat rengeteg fantasztikus stílusban megtalálhatjuk.

 

4. Levendula árnyalatok

10 divattipp a tavaszi/nyári divathétről

Az ultraibolya volt az év színe 2018-ban, ám az idei divatikonok inkább a lágyabb megjelenést részesítették előnyben az idei szezonban.  A levendula színcsalád számos árnyalata mellett bebizonyosodott, hogy a világos lila igazán elegáns lehet. Akár csizmák, ruhák, kabátok formájában, akár tetőtől- talpig szettben viseljük, a hízelgően nőies szín ellenállhatatlan kinézetet nyújt. Ha valami izgalmasra vágyunk, próbáljuk ki!

 

5. Válltömés

10 divattipp a tavaszi/nyári divathétről

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Egyszer és mindenkorra bebizonyosodott, hogy a minimalista stílusnak, vége azzal, hogy a szövettoldások megjelentek a divatban. Míg ez régen merész fodrokat és túlméretezett sziluetteket jelentett, a blúzokon és ruhákon válltömések képében jelent meg. Egyszerre feltűnően és elegánsan a válltömések hozzáadnak egy kevés ’80-as éveket tükröző csavart a mai modern ruhákhoz. Ha az intenzív és divatos nappali ruházatok kedvelői vagyunk, mindenképpen próbáljuk ki, csak ügyeljünk arra, hogy más kiegészítőinkkel ne üssük az összképet vagy ne essünk túlzásba azzal, hogy túlságosan kihangsúlyozzuk.

 

6. Újgótikus stílus

10 divattipp a tavaszi/nyári divathétről

Készen állunk, hogy kitárjuk a belső sötétségünket? Ha igen, próbáljuk ki a neo/újgótikus stílust. Csak válasszunk olyan darabokat, amelyeket szeretünk és megfelelnek az aktuális divatnak fekete vagy sötét színekben. Erősebb hatásért használjunk sötétvörös vagy fekete rúzst.

 

7. Színes-kockás

10 divattipp a tavaszi/nyári divathétről

Nem a leopárdminta az egyetlen népszerű minta ebben a szezonban. New Yorkban, Londonban, Párizsban és Milánóban is feltűntek már ezek a kockás-színes ruházatok. Természetesen, az igazi divathét- stílus jegyeiben kicsit sem visszafogott, sőt szemkápráztató színekben, egész ruhás módokon mutatták be. Kipróbálnánk? Fogjunk egy kockás blézert, kabátot, vagy nadrágot, amelyek tükrözik a klasszikus mintát, és rikító színekben (piros, kék, zöld, sárga) hordjuk.

 

8. Vödörkalap

10 divattipp a tavaszi/nyári divathétről

A vödörkalapok újra itt vannak. Igen, az ikonikus ’90-es évekbeli kiegészítő a ’18/’19-es évben is kötelezőek, és kétségtelenül fel kell jegyeznünk a vásárlási listánkra, ha még nincs ilyenünk. Napellenző funkciójával és stílusosságával ezek a kényelmes és klassz kalapok tökéletesek hétvégi programokra. Akár natúr színben, akár mintával ez a vödörkalap remekül kiegészít bármilyen ruházatot. Szinte bármivel hordható.

 

9. Patchwork

10 divattipp a tavaszi/nyári divathétről

A patchwork már nem csak egy kézműves foglalatosság, amit a nagymama szeret. Ez a divat egyik legújabb trendje. Hordhatjuk ruhákon, kezeslábasokon, nadrágon, stb. Színes és kreatív, és a kontrasztos szövetdarabok összeillesztésével eklektikus, és szemkápráztató végeredményt kapunk. Hogy kihozzuk belőle a maximumot, hozzuk a patchwork mintát középpontba egyszerű, világosabb ruhákkal, kiegészítőkkel.

 

10. Összezsugorodott táskák

10 divattipp a tavaszi/nyári divathétről

Minden divatshow-ban kell lennie egy kézitáska epizódnak, ez idén sincs másképp. Az előző szezonokkal ellentétben, a legújabb táskatrend nem a táskák formájára helyezi a hangsúlyt, hanem a méretére. Egy olyan összezsugorított táskáról beszélünk, amibe jó esetben egy telefon és egy rúzs fér csak bele, de mégis ez a legcsábítóbb darab idén. Szóval, ha a stílust előbbre tartjuk, mint a funkcionalitást, szerezzük be kedvenc táskáink miniatűr verzióját. Bónuszként: ettől a táskától sosem fog fájni a vállunk, ha egész nap cipeljük.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0