google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Rossz az idő, esik az eső, és a gyerkőc unatkozik otthon? Esetleg rátört a családra a ,,készítsünkvalamikreatívat”- érzés? A következő összeállításban gyerekbarát tippekkel találkozhatunk, amelyekkel- ha kissé a feje tetejére áll is a lakás, de- feldobhatjuk a lakás dekorációját és gyermekünk napját is.

 

Fessünk kézzel-lábbal!

kreatív ötlet gyerekeknek - festett emlékek képek

 

Jó buli ecset helyett kézzel-lábbal festeni. Igaz, vigyázni kell, hogy gyermekünk ne nagyon sétálgasson messze, szép, színes kis lábnyomokat hagyva maga után. Mindenesetre, akár ajándékba adunk egy ilyen remekművet, akár egy szívmelengető emléket készítünk a későbbi évekre, tökéletes délutáni program. Azzal pedig, hogy tenyér- és talplenyomattal alkotunk, csemeténk képzelőerejét is fejleszthetjük (és még talán a sajátunkat is).

Pillangó, elefánt, méhecske, hal. A fenti képeken is látszik, hogyan kell ezeket az állatkákat lefesteni. További élőlények, amiket kreálni lehet ilyen módon:

kreatív gyerek ötletek - festés kéz láb tenyér talp

kreatív gyerek ötletek - festés kéz láb tenyér talp

 

Persze, nem csak jószágokat lehet festeni:

kreatív gyerek ötletek - festés kéz láb tenyér talp

kreatív gyerek ötletek - festés kéz láb tenyér talp

Jó játék, nem igaz?

 

Ujjbábok

Ha már KÉZműveskedünk, adjunk még különlegesebb szerepet ujjainknak is. Egy kevés filc (bármely kézművesboltban beszerezhető), olló, ragasztó, alkoholos filc (szemekhez, archoz), és pár, játékos munkával töltött perc, majd indulhat is az bábszínház!

Image result for diy finger puppets

 

Gazdátlan gombok

Van, hogy ruhánkról, kabátunkról leszakad a gomb, és soha többé nem látjuk. De akad olyan véletlen is, amikor nem veszik el, de a ,,majd holnap visszavarrom” idő várat magára, míg világ a világ. Ilyenkor általában egy dobozban végzi, más méretű, színű gombokkal egyetemben. Ha már nem varrjuk vissza egyiket sem, miért is ne játszhatnánk vele gyermekünkkel egyet kreatívan? Hogy hogyan? Hát, így:

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Image result for diy button art kids

Related image

Ha nem szeretnénk annyira ,,művészkedni” a gombokkal, oktató-fejlesztő játékkal is elüthetjük az időt csemeténkkel. Kiválogathatják színek, méretek szerint, de akár lyukak száma alapján is a gombokat.

 

Az újrahasznosítás szuperhősei

[további újrahasznosítási módok itt]

A lefogyott vécépapírguriga a legtöbb felnőtt szemében szemét, ám a gyerekek rengeteg mindent beleláthatnak ebbe a hengeres formába. Némi színes papír, olló, ragasztó, egy kis kreativitás, és már kész is a játék.

Image result for superman toilet paper roll craft

 

Mint sok hasonló csináld magad tipp során, itt is a képzelet szabhat csak határt.

Image result for toilet paper roll craft

Több guriga összekapcsolásával kígyót, 

 

Image result for toilet paper roll craft

némi extra kartonpapírral, és rajzszögekkel versenyautót, 

 

Related image

és a bennünk élő kisgyermek segítségével rajzfilm-figurákat is készíthetünk. 

 

Papírgurigából karperecet is készíthetünk. Jelen esetben a dekortapasz a legegyszerűbb megoldás a díszítéshez, de ha úgy tartja kedvünk, használhatunk színes papírt, filctollat, festéket, sőt, még kavicsokat is a dekoráláshoz.

Image result for vécépapír guriga karperec

A képre kattintva egy rövid útmutató videót láthatunk.

 

Image result for vécépapír guriga karperec

 

Ezek az ötletek remekül lefoglalják gyermekünket egy zivataros nyári napon, hétvégéken, tanítási szünetekben. Habár előfordulhat, hogy egy-egy nagyobb kreatív hullám után lesz némi takarítani való házon belül, de porontyunk nevetése, és jó kedve talán mindezekért kárpótolni tud.

 

Kellemes időtöltést az egész családnak!

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0