google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Ha borotválkozásról és az ahhoz szükséges eszközökről esik szó, mindig találkozhatunk a borotvahabbal, borotvakrémmel. Mindkét nemnél ez az a hozzávaló, amely megkönnyíti a borotválkozást, méghozzá azzal, hogy fellazítja a bőrt, ezáltal a szőrszálakat is, amelyeket így könnyedebben tudunk eltávolítani, mint anélkül. 

Rengeteg féle-fajta borotvakrém létezik manapság, ám a legtöbbjüknek igencsak megkérik az árát, ráadásul az sem biztos, hogy összetevői közt nincs-e valamilyen anyag, amelyre allergiásak vagyunk, vagy más olyan anyag, amely bőrirritációt okozhat. A legjobb mód arra, hogy minden kellemetlenséget elkerüljünk, nem más, mint hogy saját magunk készítsünk borotvakrémet.

DIY Borotvakrém- természetes anyagokból, egyszerűen

Így nem csak azzal leszünk 100%-ig képben, hogy megfelelő anyagokat tartalmaz-e a készítmény, de a tudat, hogy pénztárcánk is nagyban megússza, mindent megér.

Hozzávalók:

 • olajok

 1. Avokádó-olaj
  Hidratáló és bőrpuhító hatása miatt ismert. Táplálja az igénybe vett bőrt. Helyettesíthető olíva- vagy mandulaolajjal is.
 2. E- vitamin olaj
  Tartósítószer és hidratáló hatóanyagú. Bőrregeneráló hatásáról is ismert.
 3. Kókuszolaj
  Gyulladásgátló és antibakteriális hatású.
 4. Levendulaolaj
  Főként a borotválkozás utáni időszakra nagy segítség: nyugtatja a bőrt, enyhíti a borotva okozta mikro-repedéseket az arcbőrön.
 5. Szantálfa olaj
  A bőr nedvességtartalmára van nagy hatással, csökkenti a gyulladást és a viszketést.
 6. Olívaolajos szappan
  Elengedhetetlen a borotvakrémhez, ugyanis ez a hozzávaló teszi habossá azt.
 • mennyiségek

Avokádóolaj: 1 evőkanál

E- vitamin olaj: 1 teáskanál

Kókuszolaj: 1 bögre (kb. 2,5 dl)

Levendula olaj: 15 csepp

Szantálfa olaj: 10 csepp

Szappan: 3 evőkanál

 

DIY Borotvakrém- természetes anyagokból, egyszerűen

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Elkészítés:

 1. Tegyük a hozzávalókat egy edénybe.
 2. Habverővel keverjük 4 percig a hozzávalókat, amíg könnyed, habos állagot nem kapunk.
 3. Tegyük a kész krémet egy lezárható tetejű tégelybe.

 

Javallat:

Tartósítószer híján figyeljünk oda arra, hogy az üvegben, tégelyben ne legyen víz, amikor beletesszük a habot, mivel az így könnyebben megromolhat. Hasonlóképpen, használat előtt bizonyosodjunk meg arról, hogy száraz a kezünk, így elkerülhetjük azt, hogy túl hamar ki kelljen dobni. Szárazon tartva akár 5 hónapig is fel lehet használni.

DIY Borotvakrém- természetes anyagokból, egyszerűen

A hagyományos borotválkozás egyik legfontosabb lépése a borotválkozás előkészítése. Ha nincs megfelelően előkészítve a arcszőrzet, akkor a borotválkozás nem lesz kellően alapos, könnyebben kialakulhat bőrirritáció, ha a borotvapenge erősebb arcszőrzetet kell elvágnia, amely nincs megfelelően felpuhítva. Megfelelő előkészítés lehet egy forró fürdő vagy zuhany, azonban ha erre nincs mód akkor alkalmazhatunk borotválkozás előtti szereket, illetve meleg vizes törülközővel is felpuhítható az arcszőrzet. A pamacsolás során a borotvaszappanból, vagy krémből habot képezünk és azt az arcunkra egyenletes rétegben, alaposan felvisszük. A pamacsolás segít a borotvahab borostába juttatásában és vérbőséget idéz elő az arcbőrben, amitől a szőrszálak kiemelkednek, így könnyebbé válik a borotválkozás.

 

 

Kapcsolódó:

Kozmetikai termékek házilag, természetesen

 

Ötletmánia Facebook

Még több érdekes témáért, ötletekért és tippekért látogass el az Ötletmánia Facebook- oldalára.

 

 

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0