google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Az ekcéma a bőr krónikus, gyulladásos, az immunműködés egyensúlyának zavara miatt kialakuló betegsége. Jellemző tünetei a száraz, erősen viszkető bőr, amely a folytonos dörzsölés és vakarás miatt megvastagszik, a ráncok mentén és a bőrhajlatokban kisebesedik; a végtagokon a leggyakoribb. Rendszerint hullámokban jelentkezik: a beteg bőrfelület állapota egy időre jelentősen javul, majd időnként kiújul és fellángol az atópiás bőrgyulladás.

Ezt a kínzó betegséget azonban nem csak a szteroidos kenőcsök, kapszulák gyógyíthatják, természetes alapanyagokkal is igencsak hatásos kezelést kaphatunk. Mutatjuk is, mik ezek az anyagok.

 

Kamilla

A kamilla egy igazán sokoldalú gyógynövény. Nyugtatja a bőrt, csökkenti a gyulladást, a viszketést. Egy kamillás fürdő csodákat tehet az ekcémás és sebes bőrnek.

Egyszerű gyógyírek ekcéma ellen

 

Kendermag olaj

Nem csak az ekcéma esetében, hanem számos más bőrbetegségre is jótékony hatásokat fejthet ki. Mindezt az olajban található magas zsírtartalom teszi lehetővé, amely segít gyorsabban regenerálni a bőrt. Alkalmazhatjuk külsőleg és belsőleg egyaránt. Külsőleg alkalmazva enyhíti a bőrpírt és a viszketést, így nem szükséges más kézápoló kozmetikumokat használnunk.

Egyszerű gyógyírek ekcéma ellen

 

Kókuszolaj

Napi 2-3 evőkanál kókuszolajjal kitűnően megszabadulhatunk az ekcéma kellemetlen, viszkető tüneteitől. A lágy olaj enyhíti a fájdalmat minden hozzáadott gyógyszer nélkül, így még drogériába sem kell elmenni, hogy beszerezhessük.

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0

 

Kurkuma

Habár sokan csak fűszernövényként használják, a kurkuma gyógyír lehet az ekcémára is. A benne található jótékony anyagok óvják a bőrt, csökkenti a bőrpírt, enyhíti a viszketést. Csakúgy, mint a kendermag olaj esetében, a kurkumát is alkalmazhatjuk mind külsőleg, mind belsőleg. Készíthetünk belőle kenőcsöt is; keverjük össze jojoba, vagy kókuszolajjal, majd használjuk úgy, mint bármely kézápolót.

Egyszerű gyógyírek ekcéma ellen

 

Magnézium

Nem minden ekcémásnak tesz jó a fürdő. Amilyen hatékony lehet egyeseknél, hogy a bőr a fürdés, ázás alatt fel tudja magát tölteni, szívni nedvességgel, másoknál ez maga lehet a pokol. Mindenképpen bizonyosodjunk meg arról, hogy bőrünk mennyire bírja ezt a fajta kezelést. Ha jobban érezzük magunkat egy kamillás fürdő után, próbáljuk ki a magnéziumos fürdőt is. Adjunk egy magnéziumpelyhet a langyos fürdővízhez, és pihentessük bőrünket pár percig a vízben.

Kapcsolódó kép

 

Tengeri só

Akármilyen hihetetlen, a tengeri sók nagyon is sokat használhat az ekcémás bőrnek; főként a viszketést enyhíti. Oldjunk fel egy bögre meleg vízben egy evőkanál tengeri sót, majd töltsük az elegyet egy szórófejes palackba. Fújjuk az érintett felületre, és élvezzük a viszketésmentes időszakot.

 

Kapcsolódó:

DIY citromos bőrradír

 

Ötletmánia Facebook

Még több érdekes témáért, ötletekért és tippekért látogass el az Ötletmánia Facebook- oldalára.

 

google.com, pub-6215625291739348, DIRECT, f08c47fec0942fa0